Mercedes testeaza gratuit luminile autovehiculelor Mercedes din tara

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 02.11.2009
In perioada 1-30 noiembrie, Mercedes-Benz Romania organizeaza o campanie de verificare si reglare gratuita a luminilor la autovehiculele Mercedes din Romania in cadrul retelei de service-uri autorizate.

Mercedes-Benz Romania va organiza o actiune la nivel national de verificare a luminilor tututor modelelor Mercedes-Benz care vin la control in cadrul retelei de service-uri autorizate a marcii germane din tara noastra. Toti proprietarii de autoturisme, autovehicule comerciale usoare si camioane Mercedes-Benz noi sau rulate, pot beneficia de verificarea si reglarea gratuita a luminilor exterioare in toate Centrele Autorizate de Service Mercedes-Benz din tara.

Testul gratuit de lumini este o initiativa unica in tara noastra, desfasurata in premiera de catre Mercedes-Benz Romania. Acest gen de actiune este desfasurata in Germania inca din anii 1950. Demersul Mercedes-Benz in Romania este sustinut de Parteneriatul Roman de Siguranta Rutiera GRSP si de partenerii sai.

Clientii Mercedes-Benz din Romania care doresc aceasta verificare gratuita trebuie sa se programeze la un centru autorizat Mercedes. Verificarea si reglarea blocurilor optice este gratuita si valabila doar pentru autovehiculele Mercedes-Benz si doar in perioada 1-30 noiembrie 2009.

Aceasta actiune are ca scop reducerea numarului de accidente rutiere din sezonul rece si prevenirea acestora pe intreg parcursul anului.

Comentarii (9)

  • oh, Doamne! De ce nu fac si ceilalti producator/dealeri acelasi lucru? Si sa-i invetze odata pe ghertzoii cu doua perechi de oua SA NU APRINDA FARURILE DE CEATA decat in conditii de ceata (dooh!) sa schimbe naibii fazele INAINTE de a orbi pe cel de pe contrasens si sa nu tina faza lunga in functiune atat timp cat este in spatele altei masini.

    Dar asta tine de simt civic....si de unde nu e, nu e.....
    17 1
  • Tot nemtii primii
    Initiativa e laudabila, iar cand vedeam masini sh aduse din Germania cu vigneta "Licht-test" in parbriz prin 1992 ma intrebam cand se va intampla asta si la noi.
    Poate conteaza ca primii sunt Mercedes....
    7 0
  • lumini...
    la cate faruri prost regalata am luat in ochi numai in noaptea asta... ar fi bine ca politia si ARR sa stea noaptea sa verifice reglajele... si asa stau ca popandaii in tufisurile patriei la vanat de amenzi... poate asa vom putea sa circulam mai in siguranta...
    7 0
  • Crysty
    Automarket
    Dragi redactori AM,

    as avea o propunere care consider ca este de interes national si vor fi multi cei care-si vor spune parerea.
    Este vorba de soferii romani care merg (tot timpul, zi, noapte, vara,iarna) cu PROIECTOARELE APRINSE. Desi afara este frumos si vizibilitate acesti (multi) soferi conduc cu luminile de ceata aprinse!
    Nu stiu, ma gandesc sa faceti un sondaj ceva in randul acestor soferi sa aflam "scopul" pt care ne orbesc noaptea!

    Multumesc!
    5 0
  • impotriva proiectoarelor
    Stiti cum se recunosc soferii romani in strainatate ??? au pozitiile sau faza scurte aprinse + obligatoriu(indiferent de zi, conditii meteo etc.) PROIECTOARELE APRINSE !!! ma enerveaza la culme acei incompetenti care conduc in acest fel !!! @CRYSTY are dreptate !!! HO CU TATA, bizoni in trafic !!!!
    4 1
  • impotriva proiectoarelor
    Au dreptate oamenii de mai sus - buna observatie - nu am inteles niciodata care este scopul proiectoarelor aprinse in conditii meteo favorabile! Poate imi va da cineva o explicatie logica! Multumesc
    2 0
  • ovycoo
    lumini de ceata
    Asa cum spuneau si cei care au postat inaintea mea, FOARTE MUTLI folosesc lumini de ceata pe timp de noapte, zi, soare etc. Problema se pune atunci cand chiar este ceata CULMEA, nimeni nu prea le foloseste... nu ati observat acest lucru ?
    2 0
  • Bogdan MM
    Faruri!!!
    Aceasta initiativa ar trebui preluata si de ceilalti constructori de masini! In al doilea rand cred ca politia ar trebui sa isi faca datoria si sa amendeze soferii care :
    - nu au faza scurta pornita in timpul zilei
    - au toate fazele pornite si zi si noapte (scurta si ceata)
    - au pozitia pornita ca sa nu consume curent (alta explicatie nu am)
    - si cel mai grav au becuri ilegale de 100 W, pe care le cumpara legal de la orice magazin de piese auto, si care produce orbirea celorlalti participanti la trafic;

    E o problema generala in Romania; Politia este inexistenta! O gramada, repet o gramada de autovehicule carora nu le merg sistemul de iluminare corespunzator (nu au pozitii, nu au lumina la frana, etc) si care provoaca foarte multe accidente in trafic!!
    Sa nu mai vorbim ca in Romania, majoritatea soferilor si soferitelor nu stiu sa mearga pe banda 1, nu stiu sa numere benzile - care e 1 si care e 2!!!.......................
    2 0
  • proiectoare logan
    Pt ca majoritatea loganistilor au proiectoare aftermarket, si pt ca nu au acel inel de pe maneta de lumini special pt activarea acestora, le alimenteaza direct de pe pozitie!!! Ca sa le opreasca trebuie sa stinga luminile inclusiv pozitia, si de ce merg ci pozitia aprinsa...... aici il citez pe @bogdan.......ca sa nu consume curent!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru