Mercedes va duce A-Klasse si B-Klasse in America

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 25.11.2008
Mercedes ar putea duce noua generatie a modelelor A-Klasse si B-Klasse in Statele Unite ale Americii.

Situatia economica mondiala si alaturi de dorinta de a proteja mediul au crescut cererea pentru modele mai mici si mai putin insetate de consum. Aceasta tendinta a fost purtata si in Statele Unite ale Americii: chiar daca  Mercedes nu intentiona sa aduca A-Klasse si B-Klasse pe continentul american, aceasta decizie ar putea fi revizuita. Confirmarea acestei posibilitati vine in urma discutiei intre publicatia Auto Motor und Sport si Stephen Cannon, vicepresedintele diviziei de marketing a Mercedes. O decizie finala nu a fost inca anuntata.

Conducerea Mercedes-Benz a luat hotararea de a nu a duce modelul B-Klasse in America din cauza temerilor ca modelul va afecta imaginea exclusiva a marcii germane. Din cauza ratei de schimb euro-dolar, B-Klasse ar fi fost prea scump in America si exista posibilitatea ca vanzarea modelului sa inregistreze un esec.

Vanzarile record ale modelului Smart in Statele Unite ale Americii au dat peste cap previziunile strategilor Daimler. Cu toate acestea, Ernst Lieb, directorul filialei Mercedes-Benz in America, este inca nesigur de succesul comercial in Statele Unite ale Americii al unui model Mercedes situat sub C-Klasse. Modelele A-Klasse si B-Klasse au avut priza la clientii tineri din Europa si directorii Mercedes spera ca aceasta tendinta sa ajunga la si la clientii americani, dupa exemplul modelului Smart.

Noile modele A-Klasse si B-Klasse vor fi bazate pe o platforma mai ieftina decat cea a modelului actual si vor fi fabricate la noua fabrica din Kecskemet, Ungaria. Pe langa hatchback-urile asteptate, va fi creat un nou crossover pentru a concura cu viitorul BMW X1. Daca productia va fi aprobata, noile modele A-Klasse si B-Klasse ar putea fi lansate in Statele Unite ale Americii in 2011.

Via | MotorAuthority

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru