Mercedes va folosi motoare Mini pentru B-Klasse

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 19.10.2007
Mercedes va folosi motoare cu patru cilindri produse de PSA Peugeot-Citroen si regasite pe modelele Mini.

Dupa ce acum cateva zile va anuntam despre un posibil parteneriat intre Fiat si Mercedes, revenim astazi cu noi informatii despre eforturile constructorului german de a grabi dezvoltarea noului B-Klasse. Initial v-am vorbit despre intentia Mercedes de a imprumuta platforma si tehnologia modelelor Grande Punto si Bravo pentru dezvoltarea viitoarelor generatii A-Klasse si B-Klasse, insa se pare ca nu au fost simple zvonuri.

Sergio Marchionne, boss-ul Fiat, a declarat presei ca Mercedes nu exclude parteneriate cu alti constructori doar pentru ca a avut deja discutii cu grupul italia. "Faptul ca nemtii au ajuns la o intelegere cu alti furnizori nu inseamna ca nu sunt interesati de Fiat. Mercedes are nevoie de mai multe motoare, unele de la Fiat si altele de la concurenta".

Aceasta declaratie vine dupa ce, potrivit unor noi informatii, Mercedes va folosi o gama de motoare cu patru cilindri si injectie directa, create de alianta franceza PSA Peugeot-Citroen si folosite pe modelele Mini. Constructorul german ar urma sa incheie cu BMW si PSA doar un parteneriat pentru folosirea propulsoarelor si nu si pentru imprumutarea platformelor, asa cum va anuntam cu ceva timp in urma.

Exista zvonuri potrivit carora Mercedes se gandeste sa renunte la A-Klasse, urmand sa se axeze in principal pe B-Klasse si noi variante de caroserie: mini-SUV, hathback cu trei si cinci usi, coupe si decapotabila.

Singurele declaratii oficiale din partea Mercedes insa, au fost ca grupul german este deschis oricarui parteneriat atata timp cat acesta are o finalitate financiara.

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Pacat de ei
    MBZ va deveni o amestecatura de calitate inferioara si vor plati un pret greu prin pierderea prestigiului acumulat in 100 de ani.
    Daca nu sunt capabili sa faca masini mici si ieftine mai bine nu isi baga nasul.
    0 0
  • nu va faceti ma griji iau doar motoare pt masini de clasa mica astea nu mar tenta gen a class b class
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru