Mercedes va lansa anul viitor C63 AMG Coupe, rival pentru Audi RS5

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 05.08.2010
Faceliftul actualului Mercedes C-Klasse va aduce cu sine şi lansarea unei variante coupe. Noul derivat de caroserie va avea şi o versiune de performanţă, botezată C63 AMG Coupe, care se va bate cu Audi RS5.

Esential

480 de cai putere ar urma să aibă viitorul C63 AMG Coupe.

În condiţiile în care BMW are deja M3 Coupe, iar Audi tocmai a lansat noul RS5, Mercedes are nevoie de un adversar puternic pentru segmentul de performanţă. Constructorul din Stuttgart se gândeşte la o versiune AMG a viitorului C-Klasse Coupe, model aşteptat să debuteze pe piaţă odată cu faceliftul actualei generaţii, adică anul viitor.

În aceste condiţii, am putea asista la lărgirea familiei AMG chiar la sfârşitul lui 2011, un C63 AMG Coupe, fiind deja în curs de dezvoltare. Sub capotă se va afla acelaşi motor V8, de 6.2 litri, normal aspirat, introdus în gama AMG în urmă cu patru ani. Unitatea va fi asistată de transmisia automată MCT, cu şapte rapoarte, şi va putea să eclipseze alternativele de propulsie ale rivalilor actuali.

Potrivit unor surse din interiorul Mercedes, C63 AMG Coupe a fost conceput ca un direct rival pentru RS5 şi M3 Coupe. Tocmai de aceea, puterea coupe-ului va fi mai mare decât cea a actualului sedan şi suficientă pentru a depăşi ceea ce oferă BMW şi Audi.

Mercedes ar putea oferi două versiuni de putere ale coupe-ului, aşa cum a făcut-o cu fratele mai mare, CL63 AMG.

Cea mai puternică versiune va ajunge să dezvolte 480 de cai putere, cu 36 de cai mai mult decât Audi RS5 şi cu 66 de cai mai mult decât M3 Coupe.

Chiar şi aşa, va exista o versiune extremă, Black Series, menită să ia locul lăsat liber de CLK63 AMG Black Series. Debutul va avea loc la sfârşitului lui 2012, după ce publicul va mai face cunoştinţă cu un membru al ediţiei limitate Black Series, supercarul SLS AMG.

via | autocar

Comentarii (6)

  • Pana iese asta , lasa ca M3 le bate pe amandoua, si pe RS4 si pe RS5, la pachet. Si pana atunci poate apare si noul M3.
    5 7
  • Mercedes va lansa anul viitor C63 AMG Coupe, rival pentru BMW M3, nu Audi RS5.

    Nu sunt fan BMW, imi plac doar cateva modele insa e deplasat sa spui ca Mercedes face rival pentru Audi cand RS5 isi ia bataie raud e la M3 (pe circuite, de la 100-200 si tot ce vreti in afara de 0-100 unde tractiunea 4x4 isi spune cuvantul, dar diferenta e tot infima).

    Deci haideti sa fim si jurnalisti....totusi.
    5 8
  • the hep
    in urma cu citeva zile la prezentarea noului S63 AMG ati scris ca mercedes renunta la motorul V8 de 6,2 litri in favoarea noilor V8 bi-turbo , cu exceptia modelului SLS . acum scrieti ca peste citiva ani acest motor va fi sub capota lui C COUPE . mint cei de la mercedes, sau cineva a gresit motorul de sub capota noului coupe AMG ?
    7 0
  • AMG
    Mercedes va matura pe jos si cu m3 si cu rs5.Nu mai visati aiurea , ca m3 o sa si-o ia direct in emblema cum si-a luat-o si M5 de la cadillac cst-v.
    11 2
  • @werewolf3
    Ba lasa-ne frate cu Mercedesul tau . Stii testul la Top Gear in care AMG-ul tau si-o ia de la BMW M3 ??!! Si inca ceva vechiul M5 esra peste Clasa E AMG care este mult mai nou. Esti ofticat , dar lasa vrajeala. Cat despre Cadilac , este mai nou si testul a fost facut de americani, asta spune totul.
    0 8
  • Pt "@werewolf3"
    "BA" mestere, tin sa te anunt ca nu sunt "ofticat".Singurii cu gargauni pe creier sunteti voi, "Fanii" Bmw.Cum apare o stire despre audi sau merc cum sariti si voi ca niciodata un Bmw nu va fi mai slab si chiar ca un m3 sau m5 actual si peste 40 ani va fi mai bun decat un AMG sau RS.Si stai linistit ca m5 nu a fost niciodata peste e63amg(merc 4.3 sec/ bmw 4.4 manuala; 4.8 automata), uite ce mai spun si altii : http://www.stiriauto.ro/articol/1522/Mercedes-E63-AMG-vs--Audi-S6-vs--BMW-M5/ , si te rog scuteste-ma cu topgear ca aia nu este decat un show de slaba calitate.Acum cateva luni cand aruncau cu noroi in x6 si aratau ca nu era bun nici sa urce un deal toti"fanii" bmw de pe site mureau in lant cu spume la gura ca ce de KKT este emisiunea.
    Si apropo, Cadillac(cu 2 de " L", da!!!) a demonstrat ca poate produce o masina cu performante peste m5 la jumatate de pret, asa ca nu vad unde ar fi dilema daca si mercedes poate realiza acelasi lucru cu c63 ca adversar al m3-ului.Daca afirma acest lucru Fiat sau suzuki mai zieam dar totusi vezi ca vorbim de mercedes si mai ales de AMG.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru