Mercedes va primi un motor electric nou, semnat de Tesla

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.11.2011
Mercedes va beneficia în următorii ani de un motor electric complet nou, dezvoltat de americanii de la tesla. Unitatea va fi instalată pe un model cu zero emisii al germanilor.

Parteneriatul dintre Tesla şi Mercedes avansează şi trece într-o nouă etapă. În cadrul conferinţei organizate de Tesla pentru publicarea rezultatelor sale comerciale, Elon Musk, preşedintele companiei americane, a declarat că a ajuns la un nou acord cu partenerul său din Stuttgart.

Musk susţine că Tesla va dezvolta în următorii ani un motor electric pentru un viitor model Mercedes cu zero emisii. Ansamblul va include un propulsor şi un pachet de baterii performant, capabil să asigure o autonomie generoasă.

Se pare că Mercedes, care deţine deja 10 procente din acţionariatul constructorului californian, le-a înaintat americanilor o scrisoare de intenţie în care şi-a exprimat dorinţa de a putea beneficia de un motor electric marca Tesla.

Musk promite că detaliile noului acord vor fi date publicităţii spre sfârşitul acestui an. Atunci am putea afla şi detalii preliminare despre puterea şi autonomia estimate. 

via | bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru