MG renaşte după 16 ani

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 09.04.2011
Britanicii de la MG vor redebuta pe piaţa auto cu noul model MG6. Pe 13 aprilie, primul exemplar al britanicilor va părăsi poarta uzinei din Birmingham.

Acum 16 ani, producătorul britanic MG iesea de pe piaţa auto, ultimul model produs de aceştia fiind MG F, un roadster cu motor central şi cu tracţiune pe puntea spate. În tot acest timp, constructorul din Birmingham a fost un spectator al pieţei auto care s-a dezvoltat enorm în ultimii ani.

Aflat acum sub patronatul SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation), MG va renaşte pe 13 aprilie, când, pe poarta uzinei din Longbridge va păşi noul MG6. Noul model al britanicilor va avea o caroserie de tip fastback, iar sub capotă se ascunde un propulsor de 1.8 litri supraalimentat cu patru cilindri capabil să producă 160 de cai şi care dezvoltă 215 Nm.

Sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat în 8.4 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 193 km/h. Pentru început, MG6 va fi vândut doar în Marea Britanie. Planurile constructorului din Birmingham nu se opresc aici. Oficialii acestuia doresc ca în această vară să aducă pe piaţă şi versiunea sedan a lui MG6.

Via | Insideline

Comentarii (2)

  • Mariusika
    Mg
    O veste foarte buna revenirea MG. O asemenea marca, cu o isotrie asa de frumoasa, merita o a doua sansa.
    Iar exemplarul din imagine, este o pata de culoare in piata auto.
    Bv
    15 0
  • MG6
    http://www.youtube.com/watch?v=IIZmC90NpHQ
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru