Mini a implinit 50 de ani

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 11.05.2009
Mini a sarbatorit 50 de ani de cand prima unitate a iesit de pe linia de productie din Cowley, Marea Britanie.

Fabrica MINI din Cowley, Marea Britanie, sarbatoreste 50 de ani de la constructia primului model Mini. De atunci, fabrica britanica a produs 602.817 unitati Mini, pana in anul 1968, cand productia a fost mutata la fabrica din Longbridge.

Modelul Mini a renascut in anul 2001, cand grupul BMW a prezentat versiunea moderna a acestui model. Modelul prezentat in anul 2001 s-a vandut in 1.4 milioane de unitati de la lansarea pe piata. Dupa 50 de ani, Mini este inca in productie si primeste periodic versiuni noi pentru a se mentine in atentia publicului.

Mini va sarbatori aniversarea sa impreuna cu fanii si pasionatii marcii la festivalul Mini United, ce va avea loc la Silverstone, intre 22 si 24 mai. Totodata, primul Mini Minor produs la fabrica Mini din Cowley va fi expus la interiorul acesteia pentru a isi sarbatori cum trebuie aniversarea. O editura independenta va publica o carte despre povestea incredibila a lui Mini.

Via | Newspress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru