Mini aniverseaza primul sau titlu in F1 cu o editie limitata

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 28.05.2009
Mini WC50 este o alta editie limitata a constructorului britanic, gandita de aceasta data sa onoreze titlul castigat in Campionatul Mondial de Formula 1.

MINI continua sa sarbatoreasca 50 de ani de existenta cu o noua versiune speciala. De aceasta data este vorba despre Mini WC50, o editie limitata care celebreaza titlul obtinut de constructorul britanic in Campionatul Mondial de Formula 1. In acel sezon, monoposturile au fost conduse spre victorie de celebrii piloti Jack Brabham si Stirling Moss, clasati pe locul intai si pe locul trei la sfarsitul campionatului.

Editia speciala nu vine cu modificari radicale la nivelul propulsorului, performantele fiind aceleasi cu cele ale versiunii de serie. Principalele schimbari au loc la nivel exterior si interior, britanicii pregatind un set complet de accesorii.

Look-ul exterior este influentat pozitiv de finisajul caroseriei in culoarea verde inchis, combinata cu viniluri negre. Blocurile optice frontale au primit un fundal negru si lumini bi-xenon, in timp ce oglinzile au fost imbracate in carcase din fibra de carbon. Acelasi material usor a fost folosit pentru priza de aer de pe capota si pentru deflectorul posterior.

Pachetul este completat de un set de jante Cross Spoke Challenge, de 17 inch, din aliaj, vopsite in culoarea Jet Black.

La interior, pasagerii se vor bucura de un sistem audio Harman Kardon cu 6 CD-uri, de conexiune USB si Bluetooth, scaune anterioare cu incalzire, lumini de interior speciale, navigatie prin satelit, senzori de parcare, comenzi pe volan si maner al franei de mana imbracat in piele.

Momentan Mini nu a publicat nici un detaliu despre pret, acesta urmand sa fie publicat pe 22 iunie. Ne putem astepta insa ca versiunea speciala sa coste aproximativ 40.000 de euro.

Exclusivitatea editiei limitate nu va fi asigurata numai de pret si accesorii ci si de numarul redus de exemplare propus pentru productie. 250 de unitati ar urma sa ia nastere la uzina din Oxford, dintre acestea 100 fiind rezervate publicului din Marea Britanie si 150 fanilor Mini din Europa.

via | WCF

Comentarii (2)

  • nu stiam
    ca Mini are un titlu in F1. Ehh cat traiesti inveti :P
    2 0
  • ihi
    Parca a mai fost stirea cu Mini cooper works. Hmmmm
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru