Mini ar putea prezenta noul Minor în 2011 la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.07.2010
Potrivit unor surse, rivalul Mini pentru Smart fortwo ar putea debuta la Salonul Auto de la Geneva din 2011. Zvonurile sugerează faptul că denumirea Minor ar putea fi cea aleasă de constructor.

MINI lucrează la un model de clasă mini, care ar putea să se numească Minor. Modelul reprezintă rivalul Mini pentru Smart fortwo şi ar putea să debuteze chiar la Salonul Auto de la Geneva din 2011. Lansarea unui asemenea model ar veni natural după extinderea gamei cu modele precum Countryman şi viitorul Coupe. Jurnaliştii de la Autoweek anunţă că modelul este deja în lucru şi că dezvoltarea a atins un stadiu destul de avansat, protipul modelului urmând să fie asamblat în curand la Munchen.

Prezentarea de anul viitor de la Salonul Auto de la Geneva ar aduce în lumina reflectoarelor un concept. Modelul ar fi succesorul celebrului Spiritual, care avea o lungime de numai 3.100 milimetri. Conceptele Spiritual şi Spiritual2 au fost prezentate în 1994, dar introducerea lor în producţie nu s-a materializat nici până azi. Actualul Mini Cooper are o lungime de 3.723 milimetri şi găzduieşte patru persoane, în timp ce viitorul Minor va fi mai scurt şi va oferi două sau trei locuri.

Problema celor de la Mini este profitabilitatea noului model.

Lansarea unui nou model este extrem de costisitoare, mai ales în ceea ce priveşte costurile de dezvoltare şi reprezintă o povară imensă pentru un constructor. Cel mai probabil, ne putem aştepta ca Grupul BMW să îşi ajute marca la acest capitol prin intermediul noului Project i, care pregăteşte lansarea unui automobil mic sub sigla BMW. Utilizarea aceleiaşi platforme pentru cei de la Mini ar ajuta la reducerea costurilor de dezvoltare, singura problemă care ar rămâne fiind marketing-ul, deoarece vorbim de două modele de clasă mini produse de acelaşi concern, iar ambele au aceeaşi platformă şi o orientare premium.

Via | Autoweek

Comentarii (4)

  • ...........
    ...........
    ce draguta e masina
    4 2
  • Un pic de grija la sumar...
    "Potrivit unor surse, rivalul Mini pentru Smart fortwo ar putea debuta la Salonul Auto de la Geneva din 2011. Zvonurile sugerează faptul că genumirea Minor ar putea fi" ?

    "genumirea" ???

    plus ca ultima fraza e neterminata...
    1 0
  • dragut rau
    e putin mai dragut decat Tata Nano
    2 0
  • seamana a' dracu' de mult cu Renault Twingo

    dar ma indoiesc ca acest model se va adresa pietei premium. Mini e premium trebuie ceva pentru "popor". Plus ca s-ar canibaliza si nu cred sa fie cazul
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru