Mini Cooper SD - cel mai puternic diesel din gama Mini vine cu 143 de cai

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.02.2011
Mini a anunţat astăzi lansarea celui mai puternic diesel din gama proprie. Motorul 2.0 de 143 de cai şi 305 Nm va fi disponibil pe noile versiuni Cooper SD.

Dacă modelele MINI Cooper S au fost asociate până astăzi exclusiv cu motoarele ultrapotente pe benzină, constructorul britanic deţinut de BMW Group a anunţat lansarea unei versiuni S diesel, denumite oficial SD, care va fi disponibilă pe toate versiunile de caroserie din gama Mini.

Sub capota noului Mini Cooper SD se ascunde un diesel de 2.0 litri şi 143 de cai putere împrumutat de la BMW Seria 1 şi Seria 3 şi care reprezintă un salt de 31 de cai de la versiunea clasică Mini Cooper D (1.6 şi 112 CP). Dacă puterea maximă nu vă convinge, alăturaţi în tablou cuplul maxim al modelului britanic: 305 Nm la 1750.

Noul Mini Cooper SD atinge 0-100 km/h în 8.1 secunde, în condiţiile în care cifrele de consum anunţate de Mini sunt excelente: 4.3 secunde şi 114 grame CO2/km. Aceste cifre sunt atinse mai ales datorită sistemului Start&Stop, a celui de recuperare a energiei utilizate la frânare şi indicatorului electronic de schimbare a treptelor care optimizează consumul.

Versiunea Cooper SD va fi disponibilă şi pe Mini Cabrio, Mini Clubman şi recent-lansatul crossover Mini Countryman, acesta din urmă având şi opţiunea tracţiunii integrale ALL4.

Pe Countryman, acceleraţia 0-100 creşte până la 9.4 secunde, iar consumul până la 4.9 litri/100 km.

Noul motor diesel de 2.0 litri poate fi cuplat atât la o cutie manuală cu şase rapoarte (disponibilă în standard), cât şi la una automată cu şase trepte. 

via | Mini

Comentarii (4)

  • rzvn ozn
    @automarket
    cifrele de consum anunţate de Mini sunt excelente: 4.3 secunde ???
    9 0
  • hm
    exact ca tot romanul...in loc sa se publice commenturi despre stire samd, se comenteaza despre o mica greseala din partea celui care a scris stirea. Tipic....de fapt f multe din commenturile stirilor din acest site si nu numai sunt de genul asta.
    pacat...

    sa revenim.... chiar daca la prima vedere am zis 2.0 litri diesel si doar 143cp, cand puteau pune unul mai dotat cu caluti, vreau sa spun ca 8.1 secunde este genial. Amintesc ca cooper s pe benzina are 0-100 in 7.1 secunde, dar consuma 10-12 litri la 100km parcursi.
    Bravo BMW :)
    6 3
  • abc_e?
    2.0D
    Si totusi de ce nu are 163 ca 320D Efficient Dynamics? Singurul lucru la care ma gandesc e ca probabil un cuplu de peste 340Nm pe puntea fata la o masina atat de mica cauzeaza instabilitate, altfel nu-mi explic.
    6 1
  • rzvn ozn
    @qq
    eu nu am nimic cu greselile din articole, alea mai modeste, asa cand mai omiti o litera ... dar asta chiar m-a secat sa o vad... si ingrosata, consum de 4,3 secunde... le urez mai multa atentie echipei!

    si un comentariu pt articol: pt un mini un 2.0 diesel de bmw mi se pare prea mare... ar fi putut sa-i mai mareasca puterea/cuplu, eventual twinpower turbo la cel de 1.6 diesel de pe modelul cooper D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru