Mini E parcurge Nurburgring-ul in 9 minute si 51 de secunde

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.04.2010
Mini a incercat sa demonstreze tuturor ca si versiunea electrica a modelului sau popular poate obtine un timp onorabil pe circuitul de la Nurburgring.

BMW continua campania de promovare a noului Mini electric cu o noua actiune, menita sa atraga atentia publicului si a mass-media. De aceasta data, versiunea ecologica a simbolului britanic a ajuns pe celebrul circuit de la Nurburgring, unde a incercat sa dovedeasca tuturor ca si o masina electrica poate obtine un timp respectabil pe asfaltul "Iadului verde".

Pentru a stabili o performanta decenta, echipa de ingineri britanici a folosit o versiune modificata a modelului electric, care a primit o caroserie mai usoara, un roll-cage, o suspensie mai rigida, frane speciale si un set de cauciucuri pentru circuit.

Resursele au fost livrate insa de acelasi tren de propulsie electric standard, care ofera 204 cai putere puntii fata, prin intermediul unei cutii cu un singur raport. Resursele au fost suficiente pentru a-i asigura modelului britanic un timp de 9 minute, 51 de secunde si o viteza maxima de 187 de km/h.

"Vinovat" de performantele excelente a fost Thomas Jager, fost pilot in DTM si omul care s-a aflat la volanului lui Mini E Racer.

via | carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru