Mini este "Maşina deceniului" pentru publicul german

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 25.01.2011
Cititorii revistei germane Automobilwoche au decis că cel mai potrivit model pentru distincţia "Maşina deceniului" este Mini. Modelul a revenit pe piaţa europeană în 2001 cu ajutorul BMW.

Începutul anului aduce o serie de premii şi recunoaşteri internaţionale pentru cele mai bine vândute sau văzute modele ale lui 2010 sau chiar ale deceniului.

Cititorii publicaţiei germane Automobilwoche au votat, în cadrul unui studiu, automobilul demn de a fi încununat cu distincţia "Maşina deceniului". Relansat într-o nouă formă în 2001, MINI a reuşit să redevină un cult urban pe segmentul modelelor de clasă mică, bineînţeles, cu ajutorul părintelui BMW. Succesul de care s-a bucurat pe piaţa europeană a atras după sine mai multe modele şi implicit lărgirea gamei.

Văzut întotdeauna ca un etalon pe segmentul mic premium, Mini a reuşit să vândă un total de 234.175 de exemplare în decursul lui 2010, contribuind la conturarea portofoliului BMW.

Modelul din Regatul Unit nu este străin de distincţii oferite pe termen lung, în 1995 publicaţia britanică Autocar oferindu-i vechii generaţii Mini distincţia "Maşina secolului". Deşi se bucură de recunoaşterea publicului german şi a celui britanic, Mini nu a reuşit să cucerească în ultimul deceniu nici un titlu "Maşina Anului în Europa."  

via | leblogauto

Comentarii (2)

  • Cosmin
    Automobilwoche l-a desemnat pe Ferdinand Karl Piëch " Personalitatea deceniului "
    Cititorii publicatiei Automobilwoche l-au desemnat pe Ferdinand Karl Piëch ( presedintele VW Group ), " Personalitatea deceniului " ( http://automobilwoche.de/article/20110116/REPOSITORY/110119959/1139/automobilwoche-leser-wahlen-ferdinand-k-pi%C3%ABch-zur-personlichkeit-des-jahrzehnts ) . In 1999, acelasi Ferdinand Karl Piëch a fost desemnat de catre un juriu international " Managerul secolului XX " in industria auto .
    7 3
  • Bravo !
    Stiam ca sunt populare , dar nici chiar asa . Felicitari Mini !
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru