Mini One D, dieselul entry-level care consuma 3.9 litri/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 03.07.2009
Mini a lansat o noua motorizare pentru modelul One. Este vorba despre un diesel de 90 de cai putere, de provenienta PSA, care consuma doar 3.9 litri/100 km.

Pentru cei care isi doreau o motorizare diesel pe entry-level-ul MINI One, constructorul britanic a anuntat oficial introducerea unei noi versiuni alimentata cu motorina.

Este vorba despre Mini One D, o extensie a gamei micului model, echipata cu un motor diesel de provenienta PSA Peugeot-Citroen, de 1.6 litri, capabil sa dezvolte 90 de cai putere si un cuplu motor de 215 Nm. Noul One D se alatura astfel fratelui sau Cooper D, echipat cu aceeasi unitate diesel dar cu o putere mai mare, de 109 de cai.

Noul motor cu patru cilindri si common-rail propulseaza modelul britanic de la 0 la 100 de km/h in 11.5 secunde si ii permite sa atinga o viteza maxima de 182 km/h. Ceea ce impresioneaza insa si mai mult este consumul de carburant anuntat oficial de producator, de numai 3.9 litri/100 km, in ciclu combinat, si emisiile de CO2 de 104 g/km. Performantele se datoreaza in primul rand utilizarii tehnologiei Efficient Dynamics si a unei transmisii manuale cu sase rapoarte.

Noua versiune va debuta pe piata europeana cel mai devreme in luna septembrie a acestui an.

via | Autoblog

Comentarii (4)

  • mda...
    degeaba daca o sa fie 20.000 de euro...
    4 0
  • Etienne
    Diesel economic
    Cine nu si-l poate permite se poate delecta cu un Fiesta 1,6 tdci, cu acelasi motor. Chiar daca nivelul consumului nu va fi la fel de scazut ca si cel al lui Mini, diferenta de pret in favoarea lui Fiesta va compensa asta.
    0 0
  • Eiffel
    poti compara feelingul la bordul lui Mini cu cel de la Fiesta? Cine vreai mini, isi ia mini, nu face calcule legate de consum.
    0 0
  • CLIO
    si renault clio 1.5 dCi consuma tot 3,9
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru