Mini pregăteşte doi fraţi pentru Countryman: Moke şi Canyon

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 20.10.2010
Mini ar putea extinde gama sa de vehicule cu tracţiune integrală. Britanicii îşi doresc un urmaş al celebrului Moke, dar şi un crossover coupe 4x4.

MINI caută să îşi extindă gama cu alte două modele bazate pe crossover-ul urban Countryman. Constructorul britanic speră să exploateze la maxim această nişă cu noi derivate, ce se vor a fi expresia de serie a conceptului Beachcomber, expus anul acesta în cadrul Salonului auto de la Detroit.

Primul produs 4x4 va fi un urmaş al celebrului Moke, un vehicul destinat celor care iubesc plaja şi maşinile nonconformiste. Modelul va fi dezvoltat pe platforma lui Countryman, programată să se regăsească şi sub caroseria viitorului Clubman.

Cel de-al doilea derivat al familiei Countryman se va numi Canyon şi va reprezenta alternativa cu doar trei uşi a modelului 4x4. Canyon va adopta un ampatament ceva mai redus şi va încerca să aducă în curtea Mini clienţii care îşi doresc un coupe cu tracţiune integrală. Modelul va adopta gama de motorizări benzină şi diesel ale fratelui cu cinci uşi şi sistemul de tracţiune ALL4.

O decizie privind viitorul celor două noi modele Mini va fi luată în primele luni ale lui 2011, atunci când oficialii BMW vor analiza viitorul gamei britanice.

Există însă şi posibilitatea ca doar unul dintre proiecte să primească undă verde. 

via | Autoblog

Comentarii (1)

  • Mini?
    Frumos crossover-ul asta dar parca mai are foarte putine linii de design de la mini, in principiu asta-i o marca bazata pe istorie care are aproximativ aceeasi linie de design in decursul anilor.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru