Minicar electric creat de GEM si Chrysler

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.09.2008
Chrysler si subsidiarul sau GEM au dat nastere unei versiuni imbunatatite a minicar-ului electric Peapod.

Esential

38.000 de vehicule de electrice a produs GEM din 1998 pana in prezent.

Cei care isi doresc o masina electrica pentru transportul pe distante scurte pot opta oricand pentru GEM Peapod, un model care se bucura deja de o versiune revizuita.

Compania americana GEM, abrevierea de la GreenEcoMobility, este specializata in producerea vehiculelor electrice, sub patronatul grupului Chrysler. Inca de la fondarea sa din 1998, compania a produs modele alimentate cu energie electrica, folosite pentru deplasare in interiorul rezervatiilor naturale, bazelor militare, campusurilor universitare. Pana in prezent GEM a produs peste 38.000 de vehicule, ceea ce ii recomanda ca o autoritate in domeniu.

Noul Peapod vine cu o consola centrala redesenata care ofera posibilitatea folosirii unei conexiuni iPod sau iPhone si un sistem de ventilatie imbunatatit. Cum era si normal, Peapod este construit din materiale reciclabile.

Bruce Coventry, presedintele companiei GEM, nu a oferit alte informatii despre minicar-ul electric insa a dezvaluit ca Peapod deschide sirul unor noi premiere ecologice, care vor revolutiona viitorul automobilelor.

Peter Arnell, omul din spatele procesului de design si director al departamentului de inovatie Chrysler, a declarat: "Am imbunatatit limbajul de design GEM pentru a sublinia mai bine performantele ecologice si imaginea sa pozitiva. Aceste vehicule nu emit gaze nocive de aceea reprezinta solutia ideala pentru o planeta mai curata".

via | CarScoop

Taguri: Chrysler, GEM, Peapod

Comentarii (4)

  • Mini-romanu'
    Hai cu ECO !!!
    Bravo, design frumos, simplu, fluid, curat + toate calitatile electricului.

    Vreti sau nu vreti, asta este viitorul masinilor - tehnologii curate.
    E drept ca electricitatea produsa din carbune cam pute :(

    Mi-as lua una din asta pentru oras!
    0 0
  • Utila, curata, dar nu imi place
    Scaunele sunt aiurea, e plina de geamuri de nu poti si tu sa te scarpini, daca da vreun Sandero peste tine iese pe partea cealalta franand; si apoi ... cat costa si ce autonomie are?
    Cred ca s-au bazat pe masinutele de golf cand le-au creat.
    0 0
  • eco eco eco
    mai face loomea shi lucruri boone :d
    0 0
  • astept
    Astept vremea cand vor fi scoase pe banda astfel de masini. Inchipiti-va un Bucuresti plin cu astfel de masini stand la stop....Ar fi mai liniste ca noaptea si cand ai deschide fereastra ai simti aer curat. M-am trezit zgaltit puternic de nevasta-mea care tragea de mine sa ma duc la serviciu....Iar ii miros teava de esapament a aluia din fata
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru