Mitsubishi a creat un nou sistem de servodirecţie

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 05.11.2010
Japonezii de la Mitsubishi au realizat un sistem de servodirecţie electrică mai puternic decât actualele unităţi, cu 50% mai mic şi cu 70% mai uşor.

Mitsubishi Electric Corporation a realizat un nou sistem de servodirecţie electrică. Acesta foloseşte cel mai mic şi cel mai uşor motor electric din lume pentru această aplicaţie şi este cu 50% mai mic şi 70% mai uşor decât actuala unitate. Pe lângă asta, capacităţile de asistenţă ale direcţiei au fost îmbunătăţite cu 30% prin creşterea performanţelor motorului electric. Noul sistem ar trebui să îi facă pe japonezii de la Mitsubishi electric un furnizor important de componente ale sistemelor de servodirecţie electrică, graţie gradului avansat al tehnologiei implicate, deţinute doar de aceştia pentru moment.

Motorul electric utilizat este mai performant graţie proiectării corespunzătoare a componentelor electromagnetice din componenţa acestuia. Pentru a realiza acest lucru, cei de la Mitsubishi au colaborat cu inginerii de la Poki-poki, care au realizat un motor cu o densitate mai mare a bobinelor, ceea ce oferă un nivel superior de putere. Pe lângă asta, unitatea de control a servodirecţiei este echipată cu un algoritm special care îmbunătăţeşte stabilitatea, răspunsul la volan şi senzaţia de legătură cu şoseaua, problematică pentru multe modele cu servodirecţie electrică.

În acest moment, circa 40% din vehiculele noi de pe piaţă sunt echipate cu un sistem electric de servodirecţie.

Graţie acestui sistem, economia de carburant este îmbunătăţită cu 35%. Motivul din spatele acestei economii este faptul că servodirecţia electrică nu este legată mecanic de motor şi arborele cotit nu este supus frecărilor din pompa de servodirecţie şi instaţia aferentă graţie existenţei unui motor electric care înlocuieşte toate sistemele hidraulice. Treptat, vehiculele cu servodirecţie hidraulică vor deveni ceea ce au devenit astăzi vehiculele fără servodirecţie hidraulică: relicve ale trecutului.

Via | TheGreenCarWebsite

Comentarii (4)

  • asa da
    ...in sfarsit mai apare ceva nou.
    5 3
  • BaditzaEx
    ca de obicei...
    Mitsubishi arata ca inca mai sunt inovatori, si o marca care are ceva de spus in industria automobilistica
    13 2
  • marketing.......
    Daca se blocheaza directia ca si la passatul meu dupa 4 ani de folosinta poti sa uiti aceste ,,inventii''....masina nu mai pornea si volanul se blocase complet.....de vina cica calculatorul confort si imobilizatorul electronic......un mizilic de 4 000 lei , de care ma usurat anul trecut Porsche Romania .
    1 1
  • eu am crezut ca exista servo pana si pe cel mai ieftin Logan
    la dimensiuni mai mari , nu poate sa le foloseasca si ca propulsoare la masinile hibride / electrice ?
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru