Mitsubishi, aproape de PSA Peugeot-Citroen

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 17.12.2009
Japonezii de la Mitsubishi cauta parteneri pentru dezvoltarea viitoarelor modele, iar francezii de la PSA Peugeot-Citroen sunt cei mai probabili colaboratori de viitor ai niponilor.

In cazul in care PSA Peugeot-Citroen va finaliza negocierile cu Mitsubishi pentru preluarea a 50% dintre actiunile constructorului japonez, cei trei constructori vor scoate in viitor pe piata modele de segment compact, mic si mini produse pe o platforma comuna. Peugeot, Citroen si Mitsubishi nu se afla la prima colaborare ce acest tip, SUV-urile 4007 si C-Crosser fiind construite cu know-how-ul off-road al celor de la Mitsubishi, cu motorizarile diesel dezvoltate de PSA si cu tehnologia si platforma imprumutata de la Chrysler.

Conform unei surse Mitsubishi citate de Autocar, principalul target al japonezilor este stabilirea unei legaturi de parteneriat care sa le permita acestora dezvoltarea unei noi generatii Lancer puternice si profitabile. Actuala generatie a compactei Mitsubishi este dezvoltata de Mitsubishi in colaborare cu Chrysler, insa preluarea americanilor de catre Fiat a oprit linia directa dintre cele doua parti.

O alta tinta a parteneriatului Mitsubishi este reprezentata de colaborarea dintre cei trei constructori pentru dezvoltarea noii generatii Colt.

Conform Autocar, presiunea in ceea ce priveste acest model nu este insa atat de ridicata, deoarece Mitsubishi a avansat deja mult in ceea ce priveste dezvoltarea platformei pentru noul Colt, care va aparea pe piata in 2011/2012.

via | Autocar

Comentarii (7)

  • schumi
    Aliante
    Cand cautau italienii de la FIAT aliante acum nu stiu cati ani, se spunea ca sunt terminati. Uite ca acum toti fac asta :D.
    1 1
  • Fisichela
    pai ce de la fiat oricum sunt terminati.
    5 4
  • @FISICHELA
    Uite ca au mai fost odata terminati prin 2000 si ceva cand erau la faliment si totusi sunt inca pe piata :)
    2 4
  • Fisichela
    au avut noroc ca au facut motorizarile alea diesel puturoase si zgomotoase Multi-jet si le-au vandut la fraieri porma....asa s-au mai ridicat....apoi au creat grande punto fiat 500 si si-au revenit.
    0 2
  • schumi
    ...
    "...Peugeot, Citroen si Mitsubishi nu se afla la prima colaborare de acest tip, SUV-urile 4007 si C-Crosser fiind construite cu know-how-ul off-road al celor de la Mitsubishi ..."

    PSA a dominat ani de zile cursa Paris-Dakar. Erau urmati in clasament mereu de Mitsubishi :D.
    0 1
  • numa nebuni
    vai de capu tau. habar ai despre Fiat. e clar ca esti un fan VAG daca poti sa zici asta.
    1 2
  • @FISICHELA
    =))) Intradevar Multijeturile alea is puturoase. Stai tu la TDI`ul tau ca ne descurcam noi cu puturosheniile noastre. Bafta
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru