Mitsubishi i-Miev, furnizat celor de la Peugeot si Citroen

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 09.01.2009
Presa din Japonia anunta ca vehiculul electric i-Miev va fi furnizat grupului PSA din 2010.

Esential

10.000 de unitati i-Miev va furniza anual Mitsubishi grupului PSA.

La jumatatea anului trecut, Grupul PSA Peugeot-Citroen si Mitsubishi anuntau ca vor face studii de fezabilitate pe sectorul trenurilor de rulare electrice. Proiectul s-a derulat timp de cateva luni si a avut in vedere dezvoltarea, productia si utilizarea trenurilor de rulare electrice pentru modele mici de oras.

Presa nipona anunta ca Mitsubishi va furniza vehiculul electric i-Miev catre Peugeot si Citroen, incepand cu sfarsitul anului viitor. Se pare ca Mitsubishi va livra Grupului PSA 10.000 de unitati ale vehicului electric in primul an.Majoritatea lor vor fi vandute in Franta, unde legea ofera un sprijin de 5.000 de euro la achizitionarea unui vehicul electric.

Mitsubishi planuieste lansarea modelului electric i-Miev la jumatatea anului 2010 in Japonia, urmand ca in 2011 sa-l aduca si in Europa. Modelul electric va beneficia de o putere de 63 de cai de la propulsorul electric alimentat de o baterie pe litiun-ion de 330 volti.

i-Miev are o autonomie de 160 de km si poate fi alimentat de la o priza normala.

Realizarea unui „plin” dureaza circa 7 ore. Mitsubishi lucreaza deja o baterie mai performnta la alimentare, care sa fie capabila sa se incarce pana la 80% din capacitate in timp de 35 de minute.

Via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • pauza de masa
    usor, usor poate se renunta la "dulapii" de 300CP si 2 tone, iar cocalarii vor deveni specie pe cale de disparitie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru