Mitsubishi i-MiEV s-a lansat în 15 ţări din Europa

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 16.01.2011
Oficialii Mitsubishi au anunţat că modelul i-MiEV poate fi comandat în 15 state din Europa. În România, citadinul nipon va poposi în luna aprilie a acestui an.

Oficialii constructorului japonez Mitsubishi au anunţat că micuţul model electric i-MiEV a poposit în 15 ţări din Europa. În prezent, citadinul nipon poate fi comandat în Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Irlanda, Italia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveţia şi în Marea Britanie.

Producţia pentru Europa a început în luna octombrie a lui 2010 în uzina de la Mizushima şi până acum au fost comercializate pe Bătrânul Continent 2.500 de exemplare. Planurile japonezilor nu se opresc aici. Aceştia vor ca în următoarea perioadă să aducă i-MiEV şi în Serbia, Finalanda, Turcia şi Slovenia.

În ceea ce priveşte ţara noastră, oficialii Mitsubishi în România ne-au confirmat că modelul lor electric de oraş va pătrunde pe piaţa începând cu luna aprilie a acestui an. i-MiEV va deveni, astfel, primul model electric pe care clienţii din România îl vor putea achiziţiona pe piaţa internă.

Via | Mitsubishi

Comentarii (5)

  • ceva detali tehnice,ceva preturi?
    5 0
  • mitsubishi are o problema
    e scumpa la dimensiunile ei... exista alte masini electrice mai accesibile si mai mari
    10 2
  • vezi stirile similare
    Minim 35k euro fara subventiile guvernelor (adica cum e la noi in tara).
    Si cam 160km de autonomie.
    4 1
  • Extrem de scump!
    Nu prea inteleg de ce sa dai atatia bani pe o masinuta minuscula, cand ai alte doua variante: ori iei o masina electrica mai ieftina de la concurenta, ori o masina cu motor termic dintr-o cu totul alta clasa...
    1 0
  • nu cred ac e deloc sump
    avand in vedere ca viata bateriilor este mult mai mare decat a caroseriei, se merita! Sa te plimbi 160 Km urban cu o incarcare de curent de 4 lei, e mana cereasca! :-D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru