Mitsubishi lansează un nou motor 1.8 benzină pe ASX şi Lancer

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 20.10.2011
Mitsubishi anunţă lansarea unui nou motor pe benzină. Este vorba despre o versiune revizuită a unităţii de 1.8 litri, echipată cu start-stop şi cutie CVT.

Esential

139 de cai putere oferă motorul pe benzină de 1.8 litri MIVEC.

Mitsubishi anunţă introducerea unui nou motor pe benzină în gama sa de modele. Constructorul japonez a anunţat astăzi că modelele Lancer, ASX şi Lancer Sportback vor primi în viitorul apropiat un nou propulsor pe benzină de 1.8 litri, echipat cu cea mai nouă tehnologie de control electronic al valvelor MIVEC (Mitsubishi Innovative Valve Timing Electronic Control).

Unitatea de 1.8 litri 16 valve este asistată de o transmisie CVT şi de un sistem start-stop, care reduce consumul de carburant în mediul urban. Mulţumită noilor modificări, motorul, botezat cu numele de cod 4J10 se dovedeşte mai economic şi mai ecologic decât predecesorul său cu 12 procente. Mulţumită îmbunătăţirii combustiei interne şi reducerii frecării, consumul se reduce şi el considerabil.

Decizia de a introduce acest nou motor face parte din planurile Mitsubishi de a reduce media sa de emisii până în 2015. Japonezii vor să emită cu 25% mai puţin decât în 2005. Până în 2020, ţinta este de 50%.

Chiar şi aşa, motorul de 1.8 litri este capabil să livreze 139 de cai putere la 6000 de rpm şi un cuplu motor de 172 Nm la 4200 de rotaţii.

Potrivit comunicatului emis de Mitsubishi, sistemul MIVEC va putea fi folosit în viitor şi pe celelalte propulsoare existente în gamă.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • Alin D.
    motor depasit...
    Nu inteleg de ce se incapataneaza sainvesteasca intr-un motor depasit cu putere de 1.4T si cuplu de 1.2T....
    6 4
  • Lancer
    @alin: pentru ca e mult mai ieftin, atat pentru constructor cat si pentru viitorii clienti. Un motor aspirat este mult mai usor de intretinut decat un turbo.
    Si de ce nu, sunt unii dintre noi care poate prefera aceste motoare.
    10 1
  • Mitsu a inventat injectia ... iar motoarele aspirate la care nu platesti drepturi de autor pentru niste tehnologii... well.. it's f'king cheap man ;)
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru