Mitsubishi Outlander 2012 - prima imagine şi informaţii despre noua generaţie a SUV-ului japonez

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 09.02.2012
Fanii SUV-urilor japoneze au motive de bucurie. Mitsubishi aduce la Geneva noua generaţie a lui Outlander, un model foarte important în arsenalul off-road al mărcii nipone.

Mitsubishi Outlander primeşte o nouă generaţie în 2012. Noul model va apărea în premieră mondială peste o lună, la Salonul de la Geneva, iar prima imagine oficială a SUV-ului japonez a fost prezentată astăzi.

DESIGN ŞI DIMENSIUNI

Noul Outlander păstrează dimensiunile şi proporţiile generaţiei actuale, diferenţele constând în modul în care designerii şi inginerii Mitsubishi au lucrat detaliile. Conform japonezilor, la "modelarea" noului Outlander a fost utilizată logica "Solid-Safe-Simple" (Solid-Sigur-Simplu), una dintre principalele caracteristici estetice ale noii generaţii Outlander fiind liniile curate şi detaliile simple, fără încărcare vizuală inconsistentă.

Deşi nu avem încă imagini de la interiorul noului Outlander, Mitsubishi promite materiale care cresc evident în calitate (suprafeţe moi, crom, negru glossy) şi o planşă de bord cu ergonomie ridicată.

MOTOARE

Primele detalii oficiale arată că noul Outlander va avea sub capotă două motoare: unul pe benzină şi unul diesel, ambele disponibile atât în versiune 4x2, cât şi în versiune 4x4.

Acestea sunt construite pentru a atrage clienţi indiferent de preferinţele acestora. Motorul pe benzină este un MIVEC de 2.0 litri, iar cel diesel un 2.2 MIVEC. Ambele vor dispune de Start-Stop şi, opţional, de o cutie automată cu şase trepte. Mai târziu, în 2013, Outlander va primi şi o versiune hibridă cu încărcare directă la priză care va oferi o autonomie de 800 de kilometri şi emisii de CO2 infime, de doar 50 de grame/km.

Noul Outlander va putea fi comandat în Europa în iulie-august 2012.

via | Mitsubishi

Comentarii (11)

  • Arata foarte bine!
    Oare cand apar Citroen C-Crosser si Peugeot 4008? Nu! 5008? Nu 3008? Nu! Daca 4007 e incoltit ca nume, nu stiu...
    4 13
  • look
    Ce design anost.......
    16 5
  • 4wd
    chiar nu va rostul unor asemenea masini in varianta 2wd...e acelasi lucru pe care-l faci cand iti cumperi un Duster 2wd in loc de logan doar ca stai cu fundul la 10 cm mai sus...dar poate mai sunt neanderthali (sau clienti usor de pacalit) carora sa li se bage sub nas o versiune mai ieftina doar cu tractiune fata dar forma de "jeep"...un sfat: ignoranta dauneaza grav sanatatii! nu forma caroseriei asigura comportament bun in off road sau semi-off road
    25 9
  • Outlander
    arata plictisitor

    avand in vedere ca principala tinta pt SUV-uri este piata americana si acest model nu are nici design inovator, nici jante mari, nici elemente cromate -> putin probaibil ca va reusi
    6 7
  • @
    Privind noul design, cred ca va influenta in rau si celelalte modele care vor aparea.
    7 2
  • @ScorpyonVAG
    De ce?
    Arata chiar foarte bine! Eu cred cel putin ca e un progres!
    4 9
  • Se reflecta bine de tot volumul vanzarilor slabe pe care le-au avut.Dupa ce am studiat indelung Outlanderul actual pentru mine era o varianta destul de cinstita.
    1 0
  • @
    @lorinczi.thomas:
    Vechiul model arata mult mai bine.
    Deci fiecare brand auto are cate o ,,filozofie" de design, daca se poate numi asa, care este aplicata pe o aumita perioada de timp.
    Dupa cum vezi la VW, AUDI, BMW, MERCEDES...
    de ex: VW PASSAT, VW JETTA, GOLF 6, TOUAREG sau A4,A5,A6,A7,A8. Toate modelele adopta acelasi design sau aceeasi influenta care sufera putine modificari la modelele respective.
    Deci Mitsu... se pare ca aceasta va fi noul lor design pentru o perioada nedeterminata care va fi adoptat pe toate modelele. Adica asa vor iesi modelele total noi, sau facelifturile facute la modelele deja actuale.
    Nu stiu cum sa iti explic mai bine, adica stiu mai multe insa nu m-am putut exprima. =)) Scuze.
    4 2
  • Cred ca daca avea sigla VW sau AUDI lumea era extaziata de design. Nu mi se pare mai plictisitor decat un Tiguan de ex. Acum, probabil incearca si ei o strategie similara cu cea de la Ford, cu modele globale.
    7 2
  • @
    @paulietgm: Nu. Chiar nu merg pe un desing bun de data aceasta. Inainte aveau unul agresiv (Lancer,Outlander,Colt,etc), acuma le vor schimba.
    Iar in privinta VW sau AUDI nu cred ca era extaziat niciunul. De ex Noul CC arata mai rau ca vechiul CC, la fel si in cazul noului A5,A6. Totusi asa consider eu.
    5 0
  • @ScorpyonVAG
    Te rog sa vezi noul A6 pe "viu" mie mi se pare o evolutie clara fata de vechiul model.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru