Mitsubishi răspunde zvonurilor legate de Lancer Evolution

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 07.03.2011
Mitsubishi a confirmat că lucrează la succesorul lui Lancer Evolution X, care va debuta în 2014 şi ar putea fi hibrid sau chiar electric.

Japonezii de la Mitsubishi au decis să răspundă "valului" de ştiri care anunţa sfârşitul lui Lancer Evolution. Mai precis, respectivele ştiri se legau de declaraţia lui Gayu Eusegi, directorul de produse la nivel global, care a spus că Lancer Evolution X va fi ultimul Evo. Mai mult decât atât, respectivul oficial a spus că trebuie să se oprească, deşi există în continuare cerere pentru un asemenea model. Ulterior, oficialii Mitsubishi au venit cu clarificări asupra acestor afirmaţii, precizând că actuala generaţie de Lancer Evolution se va produce până în 2013, inclusiv, când era pregătită ieşirea sa din fabricaţie.

Aparent, sfârşitul lui Lancer Evolution în forma actuală vine pe fondul noii strategii ecologice a mărcii nipone, care va include lansarea a opt modele noi electrice sau hibride până în 2015. Potrivit celor de la Mitsubishi, unul dintre cele opt modele ar putea fi succesorul lui Lancer Evo X, însă modelul respectiv s-ar putea să piardă denumirea de Lancer Evolution.

Mai precis, deşi va exista un vârf de gamă în ceea ce priveşte performanţele dinamice ale lui Lancer, versiunea respectivă s-ar putea să nu se mai numească Evolution. Din moment ce diviza Ralliart a celor de la Mitsubishi a fost şi ea închisă, nici respectiva titulatură nu va putea fi folosită.

Unele zvonuri sugerează o versiune hibridă de performanţă a lui Lancer, care va beneficia de un tren de propulsie inspirat din cel prezentat pe conceptul PX-MiEV. În cazul respectivului concept, vorbim de un motor pe benzină de 1.6 litri care furnizează 114 CP şi angrenează roţile din faţă, în timp ce două motoare electrice – unul pe fiecare punte – îşi aduc aportul în propulsia ecologică a modelului şi în oferirea unui plus de putere atunci când este nevoie. Sistemul poate să ofere şi tracţiune integrală atunci când este nevoie, trecerea de la tracţiune faţă la tracţiune integrală fiind efectuată în mod automat.

CLICK AICI pentru a citi discuţia purtată de Automarket.ro cu oficialii Mitsubishi în privinţa viitorului Lancer Evolution.

Pentru a vedea intenţiile constructorului nipon în motorsport, CLICK AICI

Via | InsideLine

Comentarii (5)

  • si asa era o copie chinezeasca dupa audi
    0 28
  • on-topic
    iar tu esti originalul prostiei
    23 0
  • Cristi-Tg.Mures
    on-topic 2
    Mai Gigele,asta-i o masina cu un trecut glorios,care nu de multe ori a batut si Audi si Bmw,nicidecum o copie chinezeasca.Cum poti afirma asa ceva? Este o pierdere uriasa pt omenirea indragostita de masini,incetarea productiei.Cred ca creierul tau-i o copie.Sa vedem dc am dreptate,astept voturile verzi :)
    18 0
  • BaditzaEx
    a legend is dieing
    :((, @gigel Mitsubishi este cea mai veche marca japoneza cum este Mercedes la germani, dar un sarac ca tine nu prea stie multe in afara de VW si BMW la mana a-10-a restul PAUZA totala .
    10 0
  • @ GIGEL
    Prost rau mai esti mai gigel....:):):)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru