Mitsubishi surprinde cu Concept-RA

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 27.11.2007
Mitsubishi a prezentat schitele viitorului concept RA care va debuta in premiera la Salonul de la Detroit.

Esential

420 de Nm dezvolta propulsorul de 2.2 litri care echipeaza Concept-RA.

Mitsubishi pregateste deja ofensiva pentru Salonul Auto de la Detroit, care va avea loc in luna ianuarie a anului viitor. Japonezii au prezentat oficial primele schite ale conceptului RA, care va debuta in premiera mondiala pe 13 ianuarie anul viitor. Coupe-ul dezvoltat de Mitsubishi este echipat cu o tehnologie inovatoare S-WAC (Super All Wheel Control) cu control dinamic al miscarii si transmisie manuala Twin Clutch SST, regasita pe abia lansatul Lancer Evolution X.

Sub capota Concept-RA se afla un propulsor diesel cu patru cilindri, de 2.2 litri si 16 valve echipat cu un supraalimentator cu geometrie variabila. Potrivit comunicatului de presa, emis de constructorul japonez, conceptul coupe va beneficia de 204 cai putere si de un cuplu motor de 420 Nm.

Mitsubishi s-a preocupat indeosebi de emisiile propulsorului de 2.2 litri, de aceea a instalat un complex convertor catalitic. Concept-RA se poate lauda si cu o caroserie foarte usoara creata din aluminiu in timp ce carcasa motorului, bosajele si panourile laterale au fost gandite din plastic reciclat cu o inalta rezistenta la impact.

Comentarii (3)

  • sfera96
    ciudat
    poate nu am dreptate , dar mi se pare mie sau spatele seamana cu un cayman iar fatza cu un le mans audi ?
    0 0
  • Nu ai dreptate
    Nu ai dreptate
    0 0
  • mitsu
    cine e curios sa caute in urma ,la prototipurile lansate de ei de-a lungul anilor si o sa vedeti o groaza de elemente stilistice de la acestea,in interpretare actuala...keep this way! belea!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru