Cinci stele EuroNCAP pentru Mazda6, Mitsubishi Lancer, Toyota IQ si Avensis

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 19.02.2009
EuroNCAP a publicat astazi primele rezultate ale testelor de siguranta din acest an. Masinile au fost testate dupa noile reglementari de siguranta.

Specialistii in siguranta de la EuroNCAP au publicat primele rezultate din acest an. Testele de siguranta au inclus de aceasta data noua generatie Mazda 6, Subaru Impreza, noul Mitsubishi Lancer, mini monovolumul C3 Picasso si doua modele marca Toyota: iQ si sedanul Avensis.

Testele s-au desfasurat dupa noile reguli stabilite de EuroNCAP, punctajul final fiind suma celor trei categorii de pana acum (protectia adultilor, protectia copiilor, protectia pietonilor) plus a uneia noi, Safety Assist, care ia in calcul si sistemele de siguranta ca ESP-ul si cele de avertizare a centurii.

Din cele sase masini testate, doar patru au reusit sa obtina cinci stele dupa noul sistem de testare: Mazda 6, Mitsubishi Lancer, Toyota Avensis si surpriza acestei sesiuni, Toyota iQ. Francezul C3 Picasso si japonezul Subaru Impreza nu au reusit sa obtina decat patru stele.

La capitolul protectia pietonilor, singurul care a reusit sa impresioneze a fost Subaru Impreza. Dupa aceasta noua sesiune de teste, Mitsubishi si Subaru au anuntat ca isi vor schimba anumite niveluri de echipare pentru variantele europene ale modelelor Lancer si Impreza.

In unele cazuri, acestea nu pot fi comandate cu sistem electronic de control al stabilitatii.

Potrivit noilor reglementari EuroNCAP, sistemele de siguranta, inclusiv ESP-ul, trebuie sa intre in echiparea standard a 85% din volumul unei marci si macar optional pe fiecare versiune.

via | EuroNCAP

Comentarii (4)

  • GIGI DUMBRAVA
    Le-au publicat ieri!
    Azi suntem in 18? ca la ei asta este data publicarii
    0 0
  • De asteptat
    Mitsubishi face masini exceptionale. Era de asteptat
    0 0
  • cybernet
    invatati sa scrieti
    cinsi stele wai tuz dai sama ci majina o facut ajtia wai....


    http://img172.imageshack.us/my.php?image=cinsisteleeuroncappentrnf1.jpg
    0 0
  • andr3i
    Din nou bannerele
    Convorbire din redactia Automarket:
    "Banere publicitatre care sa se intinda pe tot site-ul, ca utilizatorul nu conteaza daca vede sau nu articolul, noi sa scoatem bani din publicitate. Utilizatorii sa zica merci ca vad jumate din titlu. Apropo, X-ul ala de inchis banner-ul e prea mare.
    Luati legatura cu cei de la Skoda sa vedem daca nu mai vor inca 2 bannere puse peste articol ca si asa se vede prea mult din el".
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru