Modelele Chrysler ar putea primi tehnologia Multiair de la Fiat

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 03.08.2009
Motoarele Chrysler ar putea primi tehnologia Multiair de la Fiat pentru a oferi performante superioare si un consum de carburant mai scazut. Oficialii celor doua companii negociaza termenii in care vor efectua acest transfer de tehnologie.

Tehnologia Multiair de la Fiat ar putea fi implementata si pe modelele Chrysler in viitorul apropiat. Motoarele constructorului american vor primi aceasta tehnologie pentru a reduce drastic emisiile si pentru a imbunatati consumul de carburant si pentru a oferi performante superioare. Potrivit oficialilor Fiat, tehnologia Multiair este neinvaziva si poate fi implementata cu usurinta pe motoarele deja existente in gama Chrysler.

Fiat considera ca tehnologia Multiair este la fel de importanta ca inventia sistemului de injectie diesel common-rail, care a avut loc in 1997. Inginerii Fiat au dezvoltat si ei un sistem de injectie de tip common-rail in anii 1990, dar au vandut patentul acestei tehnologii celor de la Robert Bosch. Tehnologia Multiair are rolul de a regla amestecul carburant in mod direct, pentru fiecare cilindru si pentru fiecare timp motor fara a folosi clapeta de acceleratie conventionala. Acest lucru permite un control mai precis al cantitatii de carburant introduse in motor si ofera un raspuns la acceleratie mult mai bun.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (1)

  • Interesant!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru