Modelele electrice Audi vor produce un efect "WOW"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 25.03.2011
Un oficial Audi a declarat că producătorul din Ingolstadt vrea să stârnească surprinderea publicului larg cu modelele sale electrice. Audi va încerca să smulgă tuturor exclamaţii de genul "WOW".

Strategia Audi pentru viitoarele sale modele electrice este una foarte bine conturată. Constructorul din Ingolstadt are în plan lansarea unei game complete de modele cu emisii zero, recunoscută după titulatura e-tron.

Frank van Meel, directorul departamentului de strategii pentru mobilitate electrică din cadrul Audi, a decis să vorbească despre viitoarele trăsături ale modelelor din gama e-tron: "Pe de o parte trebuie să avem o abordare extrem de raţională, din cauza costurilor. Pe de altă parte iubesc ideea unui vehicul electric care demarează ca o rachetă".

Van Meel a continuat: "Ceea ce caută Audi este, mai mult sau mai puţin, efectul <WOW> sau expresii de tipul <Nu credeam că poate fi atât de tare să conduci un vehicul electric>".

Audi a avut în plan obţinerea unui efect de surprindere totală, de tipul "WOW", încă de când a dezvoltat conceptul E-tron, dezvăluit la Salonul de la Frankfurt din 2009. După acelaşi efect aleargă Audi şi acum, când se pregăteşte să aducă publicului primele sale modele electrice, cel mai probabil începând cu anul viitor.

Momentan, planul Audi este acela de a oferi versiuni electrice ale modelelor existente, pentru ca mai apoi, odată cu trecerea anilor, să dezvolte platforme speciale pentru acest tip de vehicule.

Van Meel a mai declarat că dezvoltarea unei noi platforme depinde de mai mulţi factori.

"Atunci când optezi pentru o maşină electrică ai în vedere scutirile de taxe, legislaţia, dar şi întrebări banale de tipul: <Pot să folosesc banda pentru taxi sau autobuz? Voi avea locuri de parcare speciale? Vor exista locuri de încărcare gratuite în interiorul centrlor comerciale?>. Din acel moment, totul devine mult mai atractiv pentru clientul unui vehicul electric", a concluzionat van Meel. 

via | egmcartech

Comentarii (12)

  • SAD
    wow...:))))
    6 3
  • ete part
    N-au aflat inca?
    Sa le spuna cineva celor de la Audi ca au intarziat la petrecere...

    Efectual "wow" exista deja la alti producatori premium care le-au luat-o inanite cu programul electric ( ex :Mercedes-Benz, Infiniti)
    21 7
  • efectul wow?:
    cred ca o sa fie mai degraba expresii de tipul :))))) efectul wow la masina electrica...penibil
    3 20
  • @ ete part
    Eu nu stiu de Mercedes 100 % electric. Stiu de BMW seria 1 , repet 100 % electric, ma refer doar la Audi, Mercedes si BMW.
    6 14
  • @robo
    probabil ca inca nu esti la varsta la care sa ai permis si masina de vbesti asa... daca simteai pe pielea ta preturile carburantilor la PECO te gandeai de 2 ori inainte sa scrii prostiile astea... problema nu e conceptul de masina electrica, problema e aroganta si manipularea pe care incearca s-o induca Audi...
    18 2
  • efectul wow
    WOW...ce seamana cu VW!
    12 3
  • Mercedes-Benz are deja masini full-electric. Programul electic e mult mai avansat la Mercedes-Benz decat la Audi. Smart EV si Vito E-Cell urmeaza sa apara pe piata in curand. Se pregateste deasemenea un S-Class 100% electric.
    10 0
  • Bai nene nu ma lua cu smart si altele. La ora asta Mercedes si AUDi nu au maisni 100% electrice. Ca osa faca asta este altceva. BMW are seria 1.
    1 10
  • "Mercedes Vito E-CELL is the first battery powered electric van for which production has already started"
    http://green.autoblog.com/2010/07/30/mercedes-benz-introduces-new-vito-e-cell-van/

    http://www.carsession.com/car-news/2011-mercedes-vito-e-cell.html
    10 1
  • Nu ma refeream la furgonete. Dar este important si asta.
    1 8
  • hai las-o moarta!
    9 1
  • subiectul aici nu e sa iti dai tu cu parerea daca am sau nu permis, inainte sa acuzi pe altii ca scriu prostii ridica privirea din tastatura si accepta si alte pareri si standarde diferite. daca tu ai mers toata viata cu o dacie si ai dat banii la peco atunci efectul wow la masina elecrica e ca nu mai dai bani pe carburant si sincer orice alta masina noua ar fi wow , dar daca sti cum suna un motor termic de 300 de cai si ai condus un mitsubishi, un porsche... ai alte standarde pt efectul wow. masinile electrice sunt bune daca esti ecologist si vrei sa ajungi din punctul a in punctul b, dar sunt scumpe si plictisitoare sa fim sobri.
    2 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru