Monopostul lui Schumacher din 2000, scos la licitaţie alături de alte modele rare Ferrari

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 11.04.2012
RM Auctions va scoate la vânzare în luna mai, la Monaco, câteva maşini rare care fac cinste istoriei Ferrari. Printre acestea se numără chiar şi un monopost de Formula 1 campion mondial în 2000.

Viitoarea ediţie a licitaţiei RM Auctions, care are loc o dată la doi ani în Monaco şi prin care sunt scoase la vânzare unele dintre cele mai scumpe şi rare maşini de colecţie din lume, va aduce în acest an în atenţia milionarilor interesaţi de subiect câteva modele interesante. Licitaţia va avea loc luna viitoare în Principatul Monaco şi include câteva modele Ferrari cu adevărat speciale pline de istorie.

 

Cea mai interesantă maşină scoasă la vânzare este monopostul cu care Michael Schumacher a câştigat titlul în Formula 1 pentru Ferrari în anul 2000 (foto sus). Exemplarul F1-2000 cu numărul de şasiu 204 este doar unul dintre cele opt maşini produse pentru respectivul sezon. Maşina a fost cumpărată de actualul posesor în 2006 şi a fost restaurată în 2008 la fabrica Ferrari din Maranello cotra sumei de 150.000 de euro, ea fiind acum în perfectă stare de funcţionare. 

Printre celelalte exponate scoase la vânzare la licitaţia RM Auctions din acest an se numără un Ferrari 625 TRC Spider (foto sus), maşină de curse construită în 1957.

Exemplarul cu numărul de şasiu 0680 MDTR are sub capotă un V12 de 320 de cai putere şi este o maşină specială, fiind unul dintre cele doar două exemplare produse de Ferrari.

La capitolul maşini rare se încadrează şi unul dintre cele doar 18 exemplare Ferrari 206 S Dino Spyder (foto 1 jos) produse vreodată şi primul exemplar Ferrari 250 GT Lusso Berlinetta din seria de 250 produse de constructorul italian (foto 2 jos).

Licitaţia RM Auctions va avea loc în 11 şi 12 mai la Forumul Grimaldi din Monaco, iar biletul de intrare - care include un catalog al modelelor scoase la vânzare - este de 100 de euro. Lista completă a maţinilor scoase la vânzare la licitaţia de la Monaco poate fi consultată pe site-ul oficial RM Auctions.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru