Morgan LifeCar, prototipul cu emisii zero

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 14.02.2008
La patru luni dupa anuntul oficial, Morgan a reusit sa dezvolte prototipul revolutionar LifeCar, alimentat cu celule de hidrogen.

Esential

3 milioane de dolari i-a costat pe Morgan proiectul LifeCar.
321 de kilometri este autonomia conceptului LifeCar, gandit de Morgan.

Anul trecut, in luna octombrie, constrructorul britanic de nisa Morgan anunta dezvoltarea unui vehicul care ar urma sa revolutioneze industria vehiculelor propulsate cu celule de hidrogen.

La numai patru luni de la anuntul oficial, Morgan a dezvaluit publicului modelul LifeCar, un concept sportiv hibrid, alimentat cu celule de hidrogen, bazat pe prototipul sau mai vechi Aero Eight Roadster. Dezvoltat, asa cum anuntase si initial, impreuna cu Universitatea Oxford si mai multe companii cu renume, proiectul i-a costat pe cei de la Morgan aproape 3 milioane de dolari.

Constructorul britanic va reusi astfel sa aduca la Geneva un vehicul ecologic, cu zero emisii, usor de condus care sa sparga tiparele modelelor alimentate cu celule de hidrogen. Prototipul LifeCar este echipat cu cate un motor electric regenerativ pentru fiecare roata, alimentate de o celula de hidrogen care, potrivit oficialilor Morgan, are o autonomie de 321 de kilometri.

Energia rezultata din forta de franare va fi folosita pentru incarcarea celor patru motoare, urmand ca mai apoi sa fie folosita in momentul accelerarii.

Aceasta arhitectura va face ca masina sa aiba o celula de hidrogen de dimensiuni mai mici decat cele ale autoturismelor conventionale de acest tip.

Morgan nu a oferit inca date despre o posibila versiune de productie, constructorul britanic tintind pentru moment doar promovarea unui vehicul ecologic, performant, economic si cu o autonomie mare.

via | MotorAuthority

Taguri: LifeCar, Morgan

Comentarii (2)

 • Kondoru'
  Super!!!
  Felicitari!Asta da masina!Asteptam shi o productie de serie!
  0 0
 • MORGAN
  DA
  FOARTE FRUMOS DESIGNUL!
  0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru