Motoarele care vor echipa Renault Laguna Coupe

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 09.11.2007
Versiunea de productie a conceptului Laguna Coupe va dispune de doua propulsoare diesel si unul pe benzina.

Esential

260 de cai va avea versiunea de top a viitorului Laguna Coupe.

Renault se pregateste intens de debutul versiunii de productie a conceptului Laguna Coupe, prezentat in premiera la Frankfurt in septembrie. Desi abia peste un an vom putea admira live noul model, francezii dezvaluie inca de pe acum detalii privind tehnologia si propulsia versiunii de productie.

Dupa ce cu o luna in urma va anuntam ca Renault intentioneaza sa implementeze directia Active Drive pe modelul derivat din Laguna Concept, revenim astazi cu informatii privind motorizarile la care francezii se gandesc.

Este vorba despre doua propulsoare V6 diesel, dezvoltate in colaborare cu japonezii de la Nissan, ambele cu o capacitate de 3.0 litri. Puterea de care vor dispune versiunile diesel va fi de 230, respectiv 265 cai putere.

Renault a anunta ca va exista si o motorizare de top asigurata de un motor V6 pe benzina de 3.5 litri, derivat de la Vel Satis, care dezvolta 260 de cai. Toate motorizarile vor fi compatibile cu normele de poluare Euro6, stabilite sa intre in vigoare in 2011.

Nu se stie inca daca Renault se va gandi sa largeasca gama de propulsoare care ar urma sa echipeze Laguna Coupe, dar este posibila sa vedem si motoare mai mici, de patru cilindri.

Despre designul viitoarei versiuni de productie nu se stie decat ca va fi inspirat in mare parte de conceptul prezentat in toamna si ca va avea 4.7 metri lungime. Ceea ce nu se stie este daca francezii vor pastra sau nu usile cu deschidere verticala.

Comentarii (1)

  • NEBUNU
    E 265 DE TOP
    DACA VERSIUNEA DIESEL DE TREI LITRI ARE 230, RESPECTIV 265 DE CAI CUM SE FACE CA LA ''CIFRA STIRII'' SPUNETI CA VERSIUNEA DE TOP VA AVEA 260 DE CAI???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru