Muncitorii unui furnizor Renault si Peugeot ameninta ca isi arunca fabrica in aer

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 14.07.2009
protest inedit: muncitorii fabricii de subansmble din Chatellerault anunta ca arunca in aer uzina daca nu vor primi salarii compensatorii dupa intrarea in faliment din cauza lipsei de comenzi.

Muncitorii uzinei franceze New Fabris din Chatellerault, care isi dedica 90% din activitate pentru producerea de parti si subansamble pentru Renault si PSA Peuegot-Citroen, au anuntat ca vor arunca fabrica in aer daca PSA nu le va acorda fiecaruia compensatii in valoare de 30.000 de euro din cauza faptului ca producatorii francezi au sistat comenzile, grabind intrarea in faliment a companiei care detine situl de productie.

Conform unui oficial al sindicatului din care fac parte muncitorii de la Chatellerault, acestia au montat deja butelii cu gaz in diferite parti ale uzinei, acestea fiind conectate intre ele. "Daca Renault sau PSA vor refuza alocarea sumelor cerute de muncitori pana la sfarsitul lunii, acestia vor arunca in aer intreaga uzina", a declarat acesta.

Uzina New Fabris are angajate 360 de persoane, iar in interiorul acesteia exista in acest moment subansamble in valoare de doua milioane de euro si instalatii si masinarii Renault a caror valoare depaseste alte doua milioane de euro.

"Nu ii vom lasa pe cei de la PSA sau Renault sa astepte luna august sau septembrie pentru a-si recupera materialele din fabrica.

Daca nu primim nimic, nici ei nu vor primi nimic", a declarat Guy Eyermann, liderul sindical al muncitorilor francezi.

Muncitorii spera ca prin amenintarile lor inedite sa puna presiune pe statul francez, astfel incat producatorii sa deblocheze o parte din ajutorul de stat primit deja pentru a plati salarii compensatorii la New Fabris. Conform sindicatului din Chatellerault, termenul limita pentru intelegere este de 31 iulie.

via | Just Auto

Comentarii (2)

  • BRAVO LOR!!ASA MERITA
    Francezii in afara de greve si de dat foc altceva nu stiu.

    DAR VREA SA II FELICIT PT INITIATIVA FOARTE BINE LE FACE!!!IN ROMANICA ISI FAC DE CAP JEGURILE ASTEA AR MERITA SI AICI ACELASI LUCRU
    7 3
  • mmda
    da foarte tare ce fac ei acol dar e un pic illegal in sensul in care ar putea saii bage pe toti la zdup...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru