NEW YORK 2011: Chevrolet Malibu Eco, versiune economică pseudo-hibridă

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 21.04.2011
Chevrolet a prezentat la Salonul de la New York versiunea economică Malibu Eco, care vine echipată cu un motor pe benzină şi un generator electric.

Esential

180 de cai putere dezvoltă motorul pe benzină al noului Malibu Eco

Chevrolet expune la standul său de la New York, odată cu noul Malibu, şi cel mai eficient sedan de clasă medie din istoria sa. Este vorba despre primul membru al viitoarei game ecologice Chevrolet, un derivat ceva mai zgârcit al proaspătului Malibu.

Botezată simplu Eco, versiunea se adresează în special publicului din Statele Unite, lucru evident dacă ne uităm sub capotă. Aici, Chevrolet a instalat un motor pe benzină, de 2.4 litri Ecotech, cu injecţie directă, dar şi un generator electric, care cântăreşte doar 30 de kilograme.

Propulsorul livrează 180 de cai putere şi 230 de Nm doar punţii faşă, prin intermediul unei transmisii automate cu şase trepte. La acest bagaj de resurse se mai adaugă 15 cai putere, livraţi de motorul electric atunci când şoferul solicită mai mult acceleraţia.

Resursele unităţii cu zero emisii sunt furnizate de o baterie litiu-ion. Sistemul, similar unuia hibrid, a fost botezat eAssist şi beneficiază în plus de funcţie start-stop şi recuperarea energiei la frânare, funcţie care încarcă de altfel şi bateria.

La nivel exterior, Malibu Eco se diferenţiază de versiunea standard cu ajutorul unor elemente aerodinamice noi, menite să reducă valoarea coeficientului Cx. În plus, versiunea beneficiază de o paletă inclusă în grilă, care îşi modifică poziţia în funcţie de viteză, încărcarea maşinii, acceleraţie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru