NEW YORK 2011: Mercedes E63 AMG primeşte motorul V8 de 5.5 litri

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 21.04.2011
Mercedes introduce propulsorul V8 bi-turbo de 5.5 litri şi pe actualul E63 AMG. Sedanul de performanţă poate dezvolta 518, respectiv 550 de cai putere.

Esential

550 de cai putere dezvoltă cea mai puternică versiune a motorului V8 de 5.5 litri pe E63 AMG.

Mercedes a expus la standul său de la New York, noul E63 AMG echipat cu motorul mult aşteptat de 5.5 litri bi-turbo. Unitatea V8 vine să înlocuiască vechiul propulsor de 6.3 litri, care va fi abandonat treptat din raţiuni economice. Potrivit comunicatului oficial emis de germani, noul motor oferă un consum cu 22 de procente mai mic decât cel al predecesorului, obţinut prin modificări mecanice importante şi prin introducerea unui sistem start-stop.

Cu o cilindree de 5461 cmc, unitatea livrează 518 cai putere şi 700 de Nm. Pentru cei care aleg pachetul AMG Performance, acelaşi propulsor garantează 550 de cai putere şi un cuplu motor de 800 Nm. Ambele versiuni sunt conectate la o transmisie automată cu şapte rapoarte, AMG Speedshift. Cutia oferă un mod economic, două moduri sport şi un mod manual, în care şoferul decide schimbarea treptelor de viteză.

Mulţumită resurselor generoase, E63 AMG se poate lăuda cu o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 4.3 şi 4.4 secunde, viteza maximă fiind limitată la 250 de km/h, respectiv 300 de km/h.

Pe lângă aportul substanţial de putere şi performanţele mai bune, pachetul AMG Performance vine şi cu o carcasă din fibră de carbon pentru motor, cu un volan sport îmbrăcat în Alcantara, cu etriere vopsite în culoarea roşie şi cu un mic eleron poziţionat pe uşa portbagajului.

Tot la capitolul mecanică E63 AMG vine cu aceeaşi suspensie adaptivă AMG Ride Control, care oferă trei moduri diferite de rulare, Comfort, Sport şi Sport Plus. Noutatea o reprezintă însă noua direcţie electromecanică, care oferă o precizie mai bună.

via | Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru