Nissan ajuta soferii sa previna coliziunile

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 07.08.2008
Nissan a dezvoltat o tehnologie botezata All Around Collision Free, care previne coliziunile din toate unghiurile.

Nissan nu s-a lasat descurajat de rezultatele slabe ale modelului Navarra in testele EuroNCAP si continua politica sa de dezvoltare a unor sisteme care sa sporeasca siguranta automobilelor japoneze.

Aceste proiecte fac parte din initiativa Nissan de a reduce la jumatate numarul fatalitatilor produse in trafic la volanul automobilelor sale pana in 2015, comparativ cu 1995.

Cea mai noua tehnologie de siguranta dezvoltata de Nissan a fost botezata All Around Collision Free si asista soferul in cele mai diverse situatii permitandu-i sa evite coliziunile cu alte vehicule. Noua tehnologie consta in implementarea a doua noi sisteme botezate SCP (Side Collision Prevention) si BCP (Back-up Collision Prevention) care nu fac altceva decat sa evite contactul cu alte masini in partile laterale sau posterioare.

Aceste doua noi sisteme, corelate cu actualele DCA (Distance Control Assist) si LDP (Lande Departure Prevention), au creat practic un scut care ajuta soferul sa nu intre in coliziune cu alte vehicule in toate directiile.

Side Collision Prevention nu face altceva decat sa vegheze asupra sigurantei masinii atunci cand soferul decide sa schimbe banda de mers. Daca un alt vehicul este detectat pe traiectoria modificata, sistemul actioneaza o franare pe toate rotile pentru a evita o potentiala coliziune.

Back-up Colission Prevention dispune de senzori posteriori si laterali care anunta sonor si apoi actioneaza franele in cazul in care masina se apropie periculos de un obstacol. Acest sistem este foarte util la parcari sau atunci cand soferul intentioneaza sa iasa cu partea posterioara a masinii dintr-o parcare si este in pericol de a intra in coliziune cu ceilalti participanti la trafic.

Distance Control Assist ajuta soferul sa pastreze o distanta potrivita fata de vehiculele din fata in timp ce Lande Departure Prevention vegheaza asupra schimbarii bruste a benzii de circulatie.

via | WorldCarFans

Taguri: Navarra, Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru