Nissan Leaf se va comercializa incepand cu 2010

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 08.08.2009
Oficialii Nissan au anuntat ca modelul electric Leaf va fi comercializat pe piata din SUA incepand cu anul 2010.

La doar o saptamana dupa ce modelul de serie 100% electric al celor de la Nissan, botezat Leaf, a fost prezentat in Japonia, oficialii niponi au confirmat faptul ca vanzarea acestuia va incepe in anul 2010. Primele 5000 de “Frunze” vor fi vandute in SUA.

Cele 5000 de unitati vor face parte din cadrul unui studiu realizat de producatorul suedez in colaborare cu compania eTec, insa clientii nu vor fi obligati sa ia parte la proiect. Acest studiu va evalua comportamentul masinilor si totodata cele doua companii doresc sa afle modul in care clientii isi reincarca bateriile modelele electrice.

Directorul de productie al celor de la Nissan, Mark Perry, a confirmat faptul ca niponii vor incepe vanzarea modelului Leaf incepand cu sfarsitul anului viitor. “Ne miscam rapid. Acesta nu este un test pentru a determina daca modelul va avea succes sau nu. Acesta este inceputul vanzarii in masa.” a declarat oficialul Nissan.

via | allcarselectric

Comentarii (4)

  • revolutia...
    A inceput revolutia pe piata auto? o sa dea lovitura cu modelul acesta cei de la Nissan. Bravo lor...nu se compara nimeni cu japonezii indiferent de marca...
    7 1
  • pentru a-i parafraza pe cei de la Aerosmith cu a lor "I don't wanna miss a thing" as putea zice "Sombody don't want miss the train!".

    Intradevar....a inceput revolutia pe piata auto.
    3 0
  • Stelian_Opincariu
    Loganelul hibridelor................
    1 6
  • bravo
    Bravo Nissan! Trăiască frunzele!
    Oare daca nu ar fi apărut criza, s-ar fi investit atât de mult în zona ecologica a automobilismului?
    Personal, cred că dpdv ecologic, criza ne salvează.
    Abia aştept şi pe la noi ofertele de maşini electrice pe piaţă.

    Nu am nimic împotriva demersurilor de maximă optimizare a motoarelor cu ardere pe care le fac unii ca VW, BMW, Mercedes etc., dar cred cu tărie că viitorul este al motoarelor electrice şi al bateriilor din ce în ce mai "încăpătoare".
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru