Nissan ne arată viitorul model sedan global

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Luni, 23.04.2012
Încă nu are un nume pentru fiecare piaţă, aşa că Nissan îl numeşte viitorul sedan global. Este un model de clasă C ce înlocuieşte modelul Tiida.

Pe piaţa chinezească se va numi Nissan Sylphy, pe cea australiană Nissan Pulsar, iar în America se va numi probabil Nissan Sentra. În Europa nu are încă un nume. Nissan a prezentat la Salonul Auto de la Beijing viitorul model sedan global. Înlocuieşte modelul Nissan Tiida pe pieţele unde acest model încă se mai vinde. Noua berlină vine cu un look clasic, cu forme rotunde, lumini de zi cu LED-uri şi o grilă cromată pentru radiator. Estetic se asemănă cu modelul Altima. La interior, Nissan promite materiale de calitate şi un portbagaj încăpător. 

La capitolul motorizare, noul sedan Nissan va folosi un motor nou de 1.8 litri ce va fi asociat cu o noua transmisie CVT Xtronic. Nissan spune că în această configuraţie, noul model va avea un consum redus de carburant. 

Noul model Nissan va fi produs la uzina Dongfeng Nissan Huadu din Guangzhou, China. Debutul comercial va fi în vara acestui an pe piaţa chineză, urmând apoi a fi lansat şi pe majoritatea pieţelor importante din lume.

Până în 2014 va fi vândut în aproximativ 120 de ţări. 

Via | Nissan

Comentarii (30)

  • ... ăăăăă ... ăă.... sssamsung? ... latitude? .. ăăăă ... unde-i noutatea?

    poate noutatea este acel motor nou,k diesel presupun, ca il lauda la consum ... si eu imi laud copilul .. dar nu inseamna ca-i mai breaz decat al altuia :)
    Ar fi ceva bun pentru grupul Renault-Nissan daca pe aceasta masina ar veni cu un sistem hibrid, de genul celui de pe DS5. Experienta cu electricele exista in interiorul grupului si probabil ar fi un mare PLUS pe lista viitorilor clienti.
    13 66
  • Don' Basile
    @unckle ben
    Ca multe alte comentarii ale tale, scrii doar ca sa te aflii in treaba. Nissan Sentra / Pulsar / Sylphy / Tiida n-are nicio treaba cu niciun Samsung. Si nici cu Latitude. E un sedan de clasa compacta. Cum ar putea avea el treaba cu Latitude?! Nissan e Nissan.
    61 10
  • nissan
    Arata putin mai bine decat caricatura aia de Tiida.
    26 5
  • samsung
    Dar Samsung SM3 / Fluence in ce clasa e? Tot compacta. Ca si acest Nissan.
    8 25
  • ....in fine bine ca ilocuieste mostruozitatea aceea...era cea mai urata masina produsa de nissan...conceptul de fata arata chiar bine...bravo lor
    17 6
  • daca ar durea.....
    arata f bine masina,mult mai bine decat mule modele venerate! multi dintre pamanteni habar nu au ce e samsung la ora actuala asa ca ce ma mai mir...
    30 12
  • chiar, ce e samsung...
    Da, multi habar nu au ce este Samsung in materie de masini pt ca se pricepe mult mai bine sa faca alte lucruri, de la tehnologii navale pana la eloctrocasnice si gadget-uri, deci ce inseamna Samsung Auto edi?
    13 34
  • @dan_grc
    Nu ai vazut o masina Samsung in realitate ca sa comentezi, dar explica-mi si mie: de ce discutia e despre Samsung???
    27 3
  • Pai asta sa-l intrebi pe edi, crezi ca el a vazut in realitate?
    9 18
  • @dan_grc
    Imi pare mai mult o vendeta personala, decat o discutie la articolul de fata. Este problema ta cu edi.
    21 4
  • @Don'Bașcălie - este a doua oara cand ai aceiasi "parere" ... poate mai variezi si tu ;)

    Discutia este despre samsung din cauza ca MASINA ASTA ESTE IDENTICA cu Renault Latitude ( http://www.automarket.ro/masini-noi/renault/latitude-1619/ ) care la randul ei are la baza un Samsung SM5 ... ofofooooofff...

    pana si stirile de pe AM spun ca SM5/Latitude/"asta" este o masina dezvoltata de "intregul" grup ... http://www.automarket.ro/stiri/oficial-renault-latitude-reteta-franceza-pentru-segmentul-mediu-32721.html
    7 35
  • Nu este nici o vendeta, doar c-a pus o intrebare la care nici el nu stie sa raspunda, ce inseamna Samsung Auto de fapt, intrucat ar parea ca este un domeniu la care se pricepe f bine acest grup, dar lumea ignoranta habar n-are, si vroiam sa ne lamureasca, iar tu ar trebui sa ai un nume, asa e corect
    7 18
  • Marian
    Nu stiu, ca eu nu prea le am cu piata auto, dar Samsung sau nu mie imi place masina mult. Care e problema ca folosesc aceeasi platforma pt mai multe modele, altii nu fac la fel?
    Oricum Tiida era urata cu ... ce vreti voi
    11 3
  • Don' Basile
    @unckle
    E inspirat de la Nissan Altima: "Estetic se asemănă cu modelul Altima"

    Ce parte din fraza asta n-ai inteles? E o evolutie. Vezi tu specificat ceva de samsung? Te descalifici prin simplul fapt ca mentionezi Latitude in acelasi context cu Nissan Tiida / Sentra. Degeaba pui niste url-uri, ca n-au nicio relevanta. Esti disperat si se vede.
    21 5
  • Prietene, eu am mult mai multa rabdare decat tine ... mai am mult pana la "disperare". Ai asa o impresie ca am deja ceva personal cu tine? .. te incerzi prea mult in propria prestanta, calmeaza-te.
    Masina se aseamana dpdv estetic cu Altima, dar are la baza aceiasi masina dezvoltata de grup.
    Ca tot esti asa bazat pe "nissan este nissan" ai oare idee cat este nissan la renault si cat este reanult la nissan ? ... si, ca tot suntem aici, cat este dacia la dacia si cat este renault sau nissan la dacia?

    @Marian - nu-i nici o problema, este chiar laudabil, pentru ca producand mai mult o faci mai ieftina si mai fiabila.
    8 22
  • ****
    ce conteaza ca foloseste platforma de la samsung ....atat cat arata bine vine cu un motor nou de 1.8 sub marca nissan ....fiecare cumpara ce vrea.....
    4 10
  • made in japan
    arata super
    Decat un VW Jetta, mai bine Nissan Tiida.
    28 17
  • Anonim
    Au furat grila fata de la noile modele Lexus. Si da, chinezaria asta este acelasi lucru cu Samsung aka Fluence.
    9 20
  • Vasilica
    Pai in mod cert o sa aibe succesul rasunator al modelului TIIDA
    2 6
  • Pare mai mult un Lexus...
    3 12
  • Are prestanta
    Mai bine v-ati uita la design-ul lui Nissan Maxima :

    http://www.nissanusa.com/maxima/?next=header.vlp.postcard.picture.thumbnail.

    Da, oricand Nissan, niciodata vw.
    20 8
  • Era cazul ca Nissan sa reintre in clasa compacta. Nu de alta, dar masinile pe care le-au facut erau bune. Tiida de exemplu, daca te impacai cu designul ala... nu-mi place sa jignesc, sa zicem unic, aveai parte de o masina buna.
    Faza cu Samsung, ramane de vazut fiabilitatea. Daca se va dovedi a fi o masina fiabila... cum zice Unckle, mai mult Nissan decat Samsung, nu as avea nimic impotriva acestei masini. Din contra chiar, sincer nu dau mare lucru pe sigla atata timp cat EU sunt multumit de acel produs. Sunt curios care vor fi preturile si dotarile.
    8 4
  • putina documentare nu strica
    Nissan Sentra / Sylphy are o platforma de sine statatoare cu nume de cod N16 / G11 dezvoltata de Nissan in colaborare cu Renault acum cativa ani. E diferita de cea folosita de Samsung (nume de cod SM3).

    Legat de design:

    "The exterior styling of the new Sentra / Sylphy takes a page or two from the design of the recently unveiled 2013 Altima, itself inspired from the larger Maxima. " -sursa:carscoop.blogspot.com

    http://www.youtube.com/watch?v=u3wgFqzfse0
    18 0
  • Sentra
    opinie
    mda, multi bagatori de seama... incepand cu unckle, Anonim, dan_grc si terminand cu domnul apostrof '
    13 2
  • Sentra, este bine ca ai o opinie ... este rau ca nu ai inteligenta de a le respecta si pe ale altora ;)
    3 17
  • Sentra
    @unckle ... daca taceai, filosof ramaneai
    Esti iresponsabil. Ai citit ce a scris FF-S ?? Cum explici prostiile ce le-ai scris mai sus? Mai ai si tupeul sa te iei in clont cu cei de aici !

    Nissan Sentra / Tiida = clasa compacta, platforma N16 / G11
    Renault Latitude = clasa medie , platforma SM5

    Incape comparatie? Doar in mintea ta poate !
    15 1
  • Unchiule ,aici ai zbarcit-o .

    Latitude e construit pe platforma D a celor de la Nissan ( imparte platforma cu Samsung CM5, Samsung CM7, Laguna 3, Murano, Maxima, etc) .

    Noul Nissan Sentra/Pulsar/Sylphy e dezvoltat pe a 2-a generatie a platformei B ( denumita platforma V Renault-Nissan) si o imparte cu Micra .
    5 0
  • urat
    la fel de urat ca Tiida
    2 7
  • stiutorii..:))))
    "unchiule" ai cam dat-o in bara chiar tu "cel mai mare stiutor" care contrazice pe toti cu stilul lui persiflant...apropo de seara asta cred ca esti su tu un fel de "Barca" si gresesti mai rar...:))) da bine.
    7 0
  • frumoasa!
    Dupa parerea mea masina arata foarte bine chiar si pt gusturile europene
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru