Nissan pregăteşte "Super Juke", concept extrem cu motor de GT-R

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 27.09.2011
Nissan anunţă un experiment nebun: lansarea unui concept extrem a modelului Juke, propulsat de motorul V6 de 3.8 litri al lui GT-R.

Esential

480 de cai ar putea avea viitorul Nissan Super Juke.

Atunci când Nissan a decis să ofere un motor de 190 de cai putere pe Juke, mulţi i-au crezut nebuni pe japonezi. Ce vor mai zice însă acum, când asiaticii vor să ducă la extrem pasiunea lor pentru SUV-ul sub-compact? Nissan vrea să exploateze la maxim capitalul de imagine dobândit până în prezent de supercarul GT-R şi pregăteşte un "Super Juke", animat de motorul V6 al vârfului de gamă.

Pare o informaţie fără un fundament real, însă ea a fost deja confirmată de purtătorul de cuvânt Nissan în Europa, Gabi Whitfield. Acesta a declarat pentru Carscoop că proiectul unui Super Juke este în plan. "Mai multe informaţii nu pot fi oferite momentan, însă oficialii vor face lumină curând, cel mai probabil săptămâna viitoare", a declarat Whitfield.

Surse neoficiale vorbesc despre instalarea propulsorului V6 de 3.8 litri, regăsit şi pe GT-R, modificat însă pentru a oferi ceva mai puţini cai putere. Probabil, Super Juke va fi nevoit să se mulţumească cu "doar" 480 de cai, resurse suficiente însă pentru a propulsa mini SUV-ul de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 4 secunde.

O schiţă publicată recent pe internet încearcă să intuiască liniile de design ale modelului: un spoiler dublu amplasat pe hayon, o gardă la sol coborâtă, bosaje mai largi şi o serie de modificări care ajută la sporirea apăsării aerodinamice.

Deşi japonezii nu au oferit detalii în acest sens, Super Juke va fi creat într-un exemplar unic, cu simplul scop de a descrie apetitul Nissan pentru maşini sportive extreme.

via | carscoop

Comentarii (4)

  • ****
    sa faca si ei o editie speciala "Super Juke" de 300 exemplare care o sa se vand ca painea calda
    8 2
  • Super J
    Un model de succes pentru nissan, cu un design controversat.
    Ar fi fenomenal daca aceste zvonuri ar deveni realitate.
    9 2
  • Mihai82
    super juke e si acum! am unul si sunt foarte multumit de el
    10 5
  • grigore
    NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
    :((
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru