Nissan pregateste un nou sistem de informare pentru soferi

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 26.01.2009
Constructorul japonez a incheiat un parteneriat cu West Nexco pentru dezvoltarea unui sistem de informare in trafic.

Nissan continua eforturile in domeniul sigurantei si anunta un nou parteneriat cu compania West Nexco. Cei doi actori implicati in proiect vor incerca sa dea nastere unui sistem de informatii rutiere.

Sistemul va fi botezat Nissan West Nexxco Road Information System si va oferi date pretioase soferilor despre conditiile meteo sau despre portiunea de drum pe care circula. Japonezii incearca astfel sa reduca numarul de accidente si sa imbunatateasca confortul la volan atunci cand masina ruleaza pe autostrada.

Pentru o arie mare de acoperire si pentru o functionalitate cat mai buna, noul sistem va avea la baza o tehnologie folosita si in cazul telefoanelor mobile. Proiectul gandit de Nissan si Nexco se va folosi si de banalul sistem GPS si de o baza de date cu harti complete.

Nissan West Nexco Road Information System va putea anunta soferii si despre eventualele restrictii de viteza temporare, despre locurile unde accidentele sunt frecvente si despre zonele unde de obicei traficul se congestioneaza.

via | ZerCustoms

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru