Nissan Qashqai, cel mai bun scor din istoria Euro NCAP

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 23.05.2007
Crossoverul nipon a inregistrat punctajul maxim la testul de siguranta facut de Euro NCAP.

Euro NCAP a anuntat astazi rezultatele testului de siguranta facut pentru Nissan Qashqai. In istoria de 10 ani a Euro NCAP, Nissan Qashqai este cel mai bine punctat model.

Crossover-ul japonez a inregistrat punctaj aproape maxim la impactul frontal, la impactul lateral si la testul cu stalpul si a inregistrat un punctaj foarte mare la protectia pasagerilor copii.

Modelul a reusit sa inregistreze punctaje maxime la multe dintre tipurile de teste. Singurele probleme au aparut la protectia pasagerilor copii, deoarece prezenta sistemului de ancorare ISOFIX pentru scaunele de copii din spate nu era indicata corespunzator. Desi nu a inregistrat punctaj maxim, Qashqai a facut o impresie buna si la protectia pietonilor, fiind unul dintre putinele SUV-uri care a facut performanta la acest tip de test.

Adrian Hobbs, secretar general la Euro NCAP, a declarat: „Felicitari Nissan! Rezultatul este impresionant, mai ales daca avem in vedere ca Qashqai este o premiera pentru Nissan in aceasta clasa".

Comentarii (38)

  • wow
    Chiar ma impresioneaza asta... si nici nu arata rau mashinutza... si micutza, buna pt oras...

    Congrats NISSAN!
    1 0
  • Cosmin
    scump
    pacat ca e f scumpa in comparatie cu ce face. la banii astia te aproprii de un Opel antara sau Chevrolet captiva, care au capabilitati offroad mai mari.a, sa nu uit, nu incercati sa scoateti cascaiul in offroad, NU, nu e facut pt asta. e un crossover nu suv
    0 0
  • oare loganul 4x4 o sa fie la fel ?
    avand in vedere ca s-ar putea sa fie cam aceasi masina, ne putem astepta si pt. logan la scoruri mari ?
    acum loganul parca are 3 stele , nu ?
    0 0
  • Renault
    Avand in vedere ca este un test inventat de Renault....
    eu nu pun baza in scorurile astea. Poate Nissanul asta e super ok, nu am de unde sa stiu. Din pacate la automobilele grupului Renault este o discrepanta f mare intre scorul NCAP si ceea ce se intampla pe sosele.
    0 0
  • siguranta pasiva/activa a pasagerilor in caz de impact
    Pardon, nu Renault a inventat "testele".

    Printre pionierii masurilor de protectie pasiva/activa a pasagerilor din autovehicul in caz de impact, Mercedes-Benz este lider, care facea tot felul de teste asupra comportamentului caroseriei/habitaclului in caz de impact, chiar de prin anii 50 - 60. (pe vremea caroseriilor ponton si coada de randunica)
    Volvo e un alt producator care a facut studii si a introdus masuri de siguranta sporita pentru pasageri.

    Renault este unul din contructorii care a scos destul de devreme modele ce au realizat 5 stele la teste NCAP. Si si-a axat, ca si Volvo mai demult, o buna parte din campaniile publicitare pe aceste aspecte privind siguranta vehiculelor.
    0 0
  • la ce pret are
    la ce pret are masina asta...nici nu iti vine sa mergi la drivetest...se pot lua lucruri mult mai frumoase la banii astia si la fel de sigure
    0 0
  • habar nu aveti ce scrieti
    are puncte bune sau nu la testul pt copii?
    0 0
  • Mircea Mester
    citat
    "(...)si a inregistrat un punctaj foarte mare la protectia pasagerilor copii".


    Alte intrebari?
    0 0
  • Andrei
    foarte bun raportul pret calitate
    Nu stiu de ce aveti astfel de comentarii.
    Masina nu este un SUV ci un crossover.
    Chiar pe site-ul Nissan este trecuta la automobile nu la 4x4.
    Pretul este foarte bun comparativ cu alte modele (Captiva 2.4L 136cp 24.170 €, Antara 2.4L 140 CP 25600E) Qasqhai 18.890 € 1.6L 110CP
    Si in plus are cel mai inovator sistem de 4x4 (vezi test fifth gear de pe discovery - a surclasat tucson si audi a6 allroad la polul nord)
    0 0
  • are...
    4 stele din 5 la protectie copii
    0 0
  • Coabitarea cu Renault
    Partea buna a fost ca Nissan a scapat de faliment datorita infuziei de capital, partea proasta este ca au inceput sa se "trompetizeze", adica sa faca masini care arata bine, dar care in esenta lor sunt nefiabile.
    0 0
  • Cuculis Adrian
    E grava situatia..
    Nu stiu de ce s-a mai format topicul asta..sincer...intra tot felul de neispraviti care au un jeg de dacia logan sau poate mai rau de atat si isi dau eu cu parerea...printre cei putini care au dreptate e nenea cu comparatia intre preturi care omu o zice pe aia dreapta...voi ce vreti sa v-a luati masina cu 5000E noua? pentru toti aia luati-va oameni buni dacia logan ca aia e idealul vostru si lasati topicurile oamenilor care isi permit mai mult nemazgalite de prostia voastra!
    0 0
  • stele
    o gramada de puncte se dau pentru rahaturi de genul 'avertizare centura de siguranta'...
    5 stele are aproape orice masina moderna de la clasa compacta in sus, fabricata de un constructor serios (nu de chinezi sau romani)
    0 0
  • totusi
    Traim in Romania
    Cred ca tu nu realizezi cat trebuie sa muncesti in Romania ca sa iti permiti o masina ca asta. Nu cred ca toti care isi cumpara logan isi doresc logan doar ca...atat isi permit. Totusi cam multe fitze in capul tau Domnule Cuculis.

    Daca tu ai bani nu inseamna ca toata lumea are bani!
    0 0
  • sunteti pe langa rau fratilor !!
    Ma intreb ce are a face discutia voastra despre pret, performante, ochi verzi, sau mai stiu eu ce alta capra de plimbat, cu subiectul articolului.
    Hei ! E vorba de siguranta aici !
    Pe mine daca ma intereseaza sa scap cu gatul intreg dintr'un accident ma uit la asta ! Pe altul pe care il intereseaza figurile in trafic si i se rupe de ceea ce i se poate intampla daca da cu freza de asfalt, probabil ca se va uita in alta parte. Ce va mai place sa dati cu nuca'n perete...
    0 0
  • nu conteaza
    bagarea-n seama
    Eu nu inteleg un lucru... Masina asta a fost construita pt un segment de piata. Sunt multi oameni mai mult decat incantati de masini de genul acesteia. Asta nu inseamna ca trebuie sa va dati toti cu parerea, mai ales ca multi dintre voi habar nu aveti despre ce e vorba. Nu trebuie sa comentati doar pt ca nu va place... Dar poate ca de asta e si facut topicu' asa ca sa mai treaca timpu'... Mai avem de lucru in ceea ce priveste mentalitatea. Numai bine...si cunoscatorilor si celorlalti... :)
    0 0
  • cristian2828
    qashquai
    japonezii sunt tari
    0 0
  • ursus2
    pentru ion
    Hai ca mi-ai placut! Renault si siguranta?!Baba si mitraliera!Asta se clatina serios cand trece un TIR pe langa ea,dar sa-ti mai ofere si siguranta?!Hai sa lovim frontal un Renault si un Volvo din anii`80 si sa vedem rezultatul.
    1 0
  • daca tot va dati cu parerea , cati ati facut un drive test ce ea? se conduce f. bine , pretul e super la clasa sa dar e cam mica. Eu am 1,86 si pt mine e micuta ...la inaltime ma refer .
    0 0
  • sigur...
    "(...)si a inregistrat un punctaj foarte mare la protectia pasagerilor copii" - asta inteleg da dak a inregistrat asa un punctaj mare cum pana mea au aparut probleme la categoria asta?
    "Singurele probleme au aparut la protectia pasagerilor copii"
    0 0
  • cosmin
    interesant ce spuneti domnule ursus 2, cred ca ati ramas in urma cu siguranta masinilor pe sosele.... acum 20 de ani se credea ca daca faci caroserie de tanc inseamna ca pasagerii la impact nu patesc nimic. te asigur ca un impact intre un renault, peugeot... etc de 5 stele cu un volvo din 80 o sa cauzeze foarte rau caroseriei masinii noi, in schimb volvo va arata foarte bine pe afara insa inauntru va fi patat de sange... ghici de ce .... mai studiati si dupaia indrugati baliverne
    0 0
  • Serban
    in completarea lui cosmin
    La un impact deformarea caroseriei masinii preia din forta si din gravitatea loviturii.(asa ceva a fost descoperit in Formula 1 in special dupa 1 mai 1994 cand de la moartea lui Sena au crescut si masurile de siguranta).Cu alte cuvinte cu cat caroseria masinii se deformeaza mai mult (se face zob), cu atat gradul de siguranta al pasagerilor creste.
    1 0
  • testatoru
    QASHQAI
    am testat eu masina,spatiu berechet,fiabilitate,consum bun(8,7),pret bun, finisajele ma-i lasa de dorit dar e o masina foarte OK. am testat varianta de 2,0 L dCI 150CP 2x4(25.200 cu toate taxele) ce sa zic, masina e pe felie
    1 0
  • ursus2
    pt.cosmin
    Am avut experienta trista sa fiu angrenat in accidente ca sofer si ca pasager in Volvo 244 si Ford Granada.Volvo lovit frontal cu o alta masina si deformarile serioase abia au ajuns pana la radiator(in interior nimic!!!iar Granada lovit frontal stanga de un cap de pod!!!Roata fata stanga a ajuns impinsa pana in stanga pedalierului si deformarile de rigoare,iar pe mine m-a durut pieptul 1 luna de la centura de siguranta si doar atat+sperietura de rigoare(evitat o caruta).Ia fa acelas lucru cu o nenorocire de auto din ziua de azi!Cine indruga baliverne?
    0 0
  • codin.caragea@otpbank.ro
    qashqai
    uite ce zice gura targului
    0 0
  • oarecare
    pentru ursus2
    esti prost ca noaptea
    0 0
  • aditzaj200
    cascai
    bai fratilor terminativa cu mizeria voastra , e mare teapa aceasta masina,intrabati la bds in pipera cate masini sau intors cu probeleme grave la puntea spate,la directie etc, nu o ridicati in slavi
    0 0
  • vulpea si strugurii
    vulpea cand nu ajunge la struguri, zice ca-s acri
    0 0
  • Qashqai
    Intr-adevar nu stiu ce succes va avea la banii astia dar e un pas inainte. Cred ca ar trebui sa apreciem faptul ca au reusit sa ajunga aici si sa speram ca vor folosi informatia si pentru alte modele ceva mai ieftine.Poate si cei de la Renault pt. Logan...
    0 0
  • @2fast4u
    ...
    Fainutza masina ... si buna de orash .. da mie unu mi se pare cam ciudata :-?
    0 0
  • mugurale
    ca sa mai inveselim putin atmosfera
    io zic ca mai bine imi iau logan =)))))))
    0 0
  • mo
    ma tat va aia pa voi..ma cand vine nenea trenu sau nenea mort de beat si el in fata si de nu ai centura pusa apoi numa air bagul de la sofer se deschide restu 10 sau cate o mai fi ...servus nu se deschid...io mis specialist la volvo romania ..sunt inginer de service..cate airbaguri am deschis in service ca nu mor crezut...simplu are senzori in centura ..este bou deschid nu este..no servus dragi mei luati-va dacie
    0 0
  • Eu am dat avans pt. varianta 1.6/115 CP/echipare Tekna...poblema e ca trebuie sa astept 3-4 luni pana vine..cum a spus si Andrei nu mi se pare scumpa vis'a'vis de concurenta...abia astept sa vina sa vad cum e...am facut drive test, da' pa una cu cutie automata si motor de 2l....
    0 0
  • ursus2
    pt.oarecare
    CHIAR ESTI OARECARE MAI SORECARE!!!!!!!!!!
    0 0
  • io cred ca-mi iau
    M-am uitat si eu un pic la diferite modele...si am cam ales: Qasquai. De ce? Pai la 25mii iepuroi ai o TONA de echipari, ce-i drept pe mototul de 1.6 diesel, care ... consuma foarte foarte putin pt asa un monstru. Nu m-am hotarat la culoare :D, dar in rest e cam clar. Pentru cei fara bani, abtineti-va de la comentarii fiindca aruncati degeaba cu pietre in ceva pe care nu cunoasteti/nu o sa cunoasteti. Nu o zic cu rautate, dar ... dc nu-i de tine si n-o cunosti , n-o comenta!
    0 0
  • jokero
    nissan
    Arata bine.Il vreau.
    0 0
  • nissan
    e superba masina, o adevarata arta
    0 0
  • michelle
    Superba
    Nu stiu dc dati cu bata in balta despre aceasta masina. Eu am una, motor 1,6 Tekna si e super. Crdeti ca doar dupa niste poze va puteti da seama cat de buna sau rea este?Sigur testele Euroncap sunt importante pentru a aprecia siguranta unei masini, dar va spun ca nu e o masina care sa o compari cu Mecedes sau BMW dar nici cu Loganul. Pentru cei care nu-si doresc Logan dar bineinteles nu pot sa-si cumpere nici Mercedes se pot baza f. bine pe ea. Se comporta excelent si spre surprinderea mea are un consum in traficul din Bucuresti de 7,7 iar fiabilitatea unei masina consta dupa parerea mea nu numai in cate stele are la nu stiu ce test ci si la consum si ca sa fim sinceri ce masina de talia ei are consumuri asa de mici ca sa numai vb ca in afara "mananca" si 6%? Reviziile se fac la 30 000 Km nu la 15 000 km. Nu nspun ca este o masina de top, dar coparativ pret fiabilitate e super ok. Stiu idealul este super dotata, super sigura, super ieftina si super usor de intretinut. Mai trebuie sa treaca poate 30-40 de ani pana acolo.Eu ma simt bine in ea si pe cuvant credeti-ma ca e o masina reusita d.p.d.v de vedere.Dra sa nu uitam ca totusi joponezii nu sunt chiar prosti si ca daca ei nu au tehnologie atunci cine?Parerea mea e ca fiecare isi alege masina dupa venituri pana la urma si in totdeauna va exista ceva mai bun.Ca un ultim sfat nu ezitati s-o cumparati!!Merita!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru