Nissan va lansa Micra berlina si MPV

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 19.01.2010
Lansarea pe piata a noii generatii Micra, va aduce dupa sine si o serie de noi variante ale modelului nipon. Nissan intentioneaza sa de nastere unui sedan bazat pe Micra si unui inlocuitor pentru Note.

Nissan a confirmat deja lansarea noului Micra in cadrul Salonului Auto de la Geneva, din primavara acestui an, insa japonezii tin ascuns faptul ca modelul urban va beneficia si de doua variante de caroserie noi.

Constructorul nipon se gandeste sa exploateze la maxim potentialul modelului cu o varianta sedan, destinata pietei din India. Varianta de caroserie cu 4 usi va debuta cel mai probabil anul viitor si se va adresa publicului oriental cu resurse materiale ceva mai modeste.

Platforma modulara V, pe care este dezvoltat noul Micra, este caracterizata de o versatilitate buna, ceea ce inseamna ca va fi folosita si pentru a sustine o varianta MPV. Noul Nissan Micra MPV va fi dezvaluit probabil in 2012 si va inlocui actualul Note.

Platforma folosita de japonezi pentru Micra va fi imprumutata si celor de la Renault, care se pregatesc deja de noua generatie Clio. Productia noii generatii Micra va fi asigurata de uzina Chenai din India, japonezii renuntand astfel la stabilimentul englez unde lua nastere pana in prezent.

 via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru