Nissan va prezenta trei vehicule electrice noi in august

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 08.07.2009
Producatorul japonez Nissan va dezvalui trei modele electrice in august, pe care le va pune spre vanzare peste doi ani. Fiecare model va fi produs doar pe continentul pe care va fi distribuit.

Oficialii Nissan au anuntat ca vor dezvalui trei modele electrice noi pe data de 2 august. Noile vehicule au fost dezvoltate in baza aliantei Nissan-Renault si vor prezenta viitorul modelelor electrice. Carlos Ghosn, presedintele aliantei Nissan-Renault, considera ca ei sunt diferiti de ceilalti producatori prin prisma investitiilor facute in domeniul vehiculelor electice si a implementarii acestora pentru productia si vanzarea in masa. Modelele vor fi construite in Statele Unite ale Americii, Europa si Japonia, iar Nissan va inalta trei fabrici speciale pentru a construi noile sale vehicule electrice.

Peste doi ani, cele trei modele care vor fi prezentate pe 2 august 2009 vor fi puse la vanzare.  Primele unitati produse vor fi testate de parteneri ai consortiului Renault-Nissan. Primul model electric pe care il va lansa Nissan va fi un hatchback cu cinci locuri, care va fi similar cu modelul Tiida. Modelul va avea o autonomie de circa 160 de kilometri si va fi trimis pe piata din Statele Unite ale Americii.

Producatorul japonez nu a anuntat inca destinatia celorlalte doua modele electrice pe care le va lansa odata cu versiunea electrica a lui Tiida.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (1)

  • bogdan
    logan si tiida
    Din cate stiu Tiida si Logan au aceeasi platforma tehnica-tren rulare si sasiu.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru