Noi detalii despre viitorul BMW Seria 5

De Cornel Șocariciu
Publicat Joi, 20.08.2009
BMW pregateste lansarea noii generatii a modelului de succes Seria 5 in anul 2010. Scaderea greutatii automobilului este factorul principal pe care s-au axat inginerii bavarezi.

Deoarece pe piata auto din Germania Audi A6 si Mercedes-Benz E-Klasse detin cu autoritate primele locuri in preferintele clientilor, cei de la BMW se grabesc sa lanseze viitoarea generatie a lui Seria 5. Programat sa intre pe piata auto in anul 2010, BMW Seria 5 va fi comercializat in acelasi an.

Un aspect important, de care inginerii BMW au tinut cont in crearea noii generatii BMW Seria 5, o constituie greutatea. Acestia au utilizat cateva metode pentru reducerea greutatii, lucru care va imbunatati atat performantele masinii, cat si consumul de carburant. Pentru constructia caroseriei, germanii au utilizat materiale usoare.

Pompa de apa, cutia de transmisie si bratele suspensiei sunt cateva din componentele fabricate din metal usor si utilizate de inginerii bavarezi pentru a scadea greutatea masinii. Manerele usilor, oglinzile laterale si semnalizatoarele laterale sunt singurele elemente imprumutate de la Seria 5 GT.

Din tehnologia utilizata in constructia noului Seria 5 cu siguranta nu va lipsi si sitemul EfficientDynamics.

De asemenea, aceasta va dispune si de doua modele hibride. Primul din ele va utiliza tehnologia ActiveHybrid, aflata deja pe modelele din Seria 7, iar al doilea va utilizat sistemul ActiveHybrid prezent pe X6. In loc de propulsorul V8, ambele versiuni vor avea un motor de 3.0 litri diesel.

Via | wcf

Comentarii (3)

  • pacat
    Sunt un fan BMW si de la modelul E39 BMW nu cred ca s-a mai ridicat la nivelul asteptarilor. Din poza reiese ca o sa fie un hibrid intre curentul seria 5 si seria 6. Se pare ca spatele va fi ceva in genul seriei 3 (adica ORIBIL).

    Cat de frumoase puteau fi inainte, fioroase si impunatoare pe sosele si cat de patetice si jalnice au ajuns acum ... din punct de vedere al design-ului desigur.

    Cu scuzele de rigoare, Alfa Romeo 159 este FIARA la "privire" fata de Seria 5 curent.

    Sa speram ca viitorul ii va trezi pe aia din departamentul design si vor readuce agresivitatea in aspect cu care erau obisnuiti fanii BMW.
    3 2
  • atentu'
    detalii
    am deschis cu placere acest articol citind subiectul dar am fost putin dezamagit...
    de obicei chiar apreciez aceste articole, incep ziua cu ele si am mult respect pentru automarket, DAR
    unde sunt "detaliile"? faptul ca va iesi in 2010, va avea motor v6, va fi mai usor, si "probabil" mai mult ca sigur va avea EfficientDynamics asta nu e nimic nou.
    uite am si eu completari: va avea 4 roti, va avea grila specifica "kidney", va concura cu audi a6 si cu merc E, va avea sigla bmw, etc...

    dezamagitor...
    3 2
  • motor v6? hahaha
    @atentu: bmw nu are in gama decat motoare L6 si nu v6... designul acestui nou model, precum si agilitatea, consumul, performantele il vor propulsa in topul clasei mari!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru