Noi detalii oficiale despre viitorul Audi A1

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 14.10.2009
Viitorul Audi A1 va debuta in varianta de caroserie cu trei usi. Derivatele cabrio, break si hatchback cu cinci usi vor fi lansate ulterior. Nu este exclusa nici introducerea unei versiuni electrice.

Pentru a depasi BMW, cel mai mare producator de automobile premium din lume, pana in 2015, Audi trebuie sa gaseasca modele care sa creasca rapid volumul de vanzari. Constructorul din Ingolstadt se pare ca este pe drumul cel bun, gama de sa insumand pana in prezent 33 de membri. Audi nu se multumeste insa doar cu atat si intentioneaza sa isi introduca produsele pe aproape toate segmentele de piata care aduc profit substantial.

Un membru important isi va face loc in viitorul foarte apropiat in gama nemtilor, si anume A1, modelul urban care va fi dezvoltat pe baza conceptului Metroproject, dezvaluit in 2007 la Salonul Auto de la Frankfurt. Revista britanica CAR a reusit sa smulga mai multe informatii despre modelul A1 intr-un interviu cu oficialii din Ingolstadt.

Peter Schwarzbauer, directorul departamentului de vanzari Audi a sustinut ca noul A1 va fi disponibil in mai multe variante de caroserie, cel mai probabil cabrio, break si hatchback cu cinci usi. "Vom incepe cu o varianta in trei usi a modelului, propulsata de o serie de motoare pe benzina si diesel.

Daca privim la gama modelului A3 atunci cu siguranta ne putem da seama ca vor mai exista si alte derivate de caroserie ale modelului A1", a declarat Schwarzbauer.

Sub capota viitorul mini model premium am putea regasi unitatea de 1.2 litri TSI si 105 cai putere dar si un varf de gama asigurat de motorul pe benzina de 1.8 litri turbo. Fanii dieselului vor regasi mai multe derivate de putere ale propulsorului 1.6 TDI. Si pentru ca rivalii de la Mini dezvolta deja o versiune electrica a modelului lor de succes, nu este exclus sa vedem o astfel de tehnologie si pe viitorul A1.

via | WCF

Comentarii (1)

  • CONCEPTU
    din imagine este foarte frumos da cu siguranta nu va arata chiar asa.......
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru