Noi reguli in China: soferii beti isi vor pierde definitiv permisul

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 26.03.2010
Autoritatile din China vor institui noi reguli pe sosele incepand cu 1 aprilie. Astfel, soferii prinsi sub influenta alcoolului isi vor pierde definitiv permisul de conducere.

Soferii din China care vor fi prinsi sub influenta alcoolului in timp ce se afla la volan vor avea de acum inainte mari probleme in fata legii. Dupa ce au constatat ca soferii beti au cauzat in 2008 si 2009 foarte multe accidente, oamenii legii din China au decis ca oricarui sofer surprins sub influenta alcoolului la volan sa-i fie ridicat definitiv permisul de conducere, fara drept de reinscriere in scolile de soferi.

In legislatia rutiera chineza, fiecare sofer primeste 12 puncte in momentul in care intra in posesia permisului, eventualele greseli pe care acesta le face la volan scazandu-i puncte din total, in functie de gravitatea faptelor. De exemplu, un sofer care nu isi ataseaza centura de siguranta pe soselele din China primeste doua puncte de penalizare, in timp ce unui sofer care nu respecta indicatoarele primeste ii sunt scazute trei puncte din totalul pe care acesta il are.

Regulile legate de alcool nu sunt singurele pe care politia din China le va schimba din 1 aprilie.

Astfel, daca un sofer care era prins cu numere false de inmatriculare primea pana acum trei puncte de penalizare, acestuia ii va fi retinut permisul, amenda crescand pana la maximul de 12 puncte. De asemenea, daca amenzile pentru viteza se invart acum in jurul sumei de 200 de yuani (circa 22 de euro), soferii grabiti vor primi de la 1 aprilie amenzi de pana la 500 de yuani (55 de euro).

via | CCT

Comentarii (16)

  • ooo, da!!!
    Legea asta ar trebui sa existe in toata lumea... daca ai condus o data baut, sigur o sa recidivezi. Asa ca o lege ca asta te face sa te gandesti serios la abonamentele pentru transportul in comun. Bravo lor!!!
    45 3
  • Carlos
    In Romania poti sa omori 10 oameni pe trecerea de pietoni ca dupa maxim 1 an de zile esti bine-merci cu permisul in buzunar si-ti poti chiar bate recordul !
    43 3
  • asta da lege
    Legea asta ar trebui adoptata cat mai urgent la noi. Ar scadea radical atat numarul de accidente cat si numarul de soferi demeni !
    24 3
  • Noi reguli in China: soferii beti isi vor pierde definitiv ...viata

    as fi fost mai multumit
    6 11
  • sdsfsdf
    mda
    Daca il stii pe Voicu scapi usor... Schema ORban
    14 3
  • ..
    Statistic vorbind , in Romania , alcoolul la volan nu e principala cauza a producerii accidentelor ...a nu se intelege ca sunt de acord cu asta , dar sunt tari ( occidentale chiar ) , in frunte cu Elvetia, unde acest lucru este permis pana intr-o anumita limita ( e adevarat ca mentalitatea e alta, infrastructura e alta , transportul ca alternativa este altul, etc ) .
    Nu inteleg in schimb situatia cu nr false de inmatriculare in China : doar puncte de penalizare si atat????!!!!!!
    9 2
  • Nu mi se pare corect sa nu mai ai drept sa conduci niciodata , poate sa-ti fie luat acest drept daca ai facut un acident cu "daune" umane sau daca alcolemia este ridicata de ex. peste 0.4 , sub aceasta doar sa fie amenda si puncte ca "pedeapsa" .
    3 7
  • cata187
    Alcoolul
    Mi se pare normal si foarte corect sa-ti pierzi permisul definitiv, daca esti prins baut la volan. Eu nu cred ca e o scuza c-am baut mai putin, ca n-am facut accident... Trebuie sa asteptam ca persoana bauta sa faca accident? Ori bei, ori conduci. Gresesc cumva? Eu spun ca nu.

    Numai bine!
    10 3
  • mda
    Da stimati prieteni, dar degeaba promulgam o astfel de lege.Intai de toate trebuie un stat si un sistem judiciar care sa impuna legea asta corect si eficient.Degeaba bei ca porcu, te opreste un pustan cu cosuri pe fata, il ameninti ca o sa fie dat afara din politie a doua zi ca apoi sa te lase liber urandu-ti si "drum bun".Va suna cunoscut?
    9 2
  • corect
    pe langa toate chinezariile de 2 lei pe care le importam de la ei cred ca ar merge si legea asta care nu-i de doi lei dimpotriva,cred ca ne-ar prinde bine mai ales la gradul nostru de civilizatie
    4 0
  • ..
    Toate parerile sunt pertinente ..dar , de ce nu incercam mai intai sa educam , sa ne autoeducam , sa fim obiectivi si realisti , sa vedem care sunt cauzele , sa vedem cine ar trebui sa faca ceva pentru a preveni accidentele provocate de cei care consuma alcool si se urca la volan ,etc ?!
    Cum aminteam anterior , principalele cauze ale producerii accidentelor in Romania sunt : viteza excesiva , neatentia la volan , conducerea imprudenta , pietonii . Cele provocate de consumul de alcool , dupa datele Politiei Rutiere , sunt intr-un procent mult mai mic .De ce sa nu dam legi mai aspre si pentru vitezomani, si pentru cei neatenti la volan ori pentru pietoni ???
    Nu sunt aparatorul nimanui dar , repet , trebuie sa fim realisti.
    Ca o paranteza : consumul de alcool la volan- MODERAT- in Europa , exceptand 7-8 state , este permis in:
    - Austria , Belgia , Bulgaria ,Danemarca,Finlanda, Franta, Germania,Grecia, Italia,Luxemburg, Macedonia, Muntenegru,Olanda,Serbia,Spania,Elvetia, Turcia - toate cu limita de 0.49-.0.5 ; Polonia si Norvegia cu 0.2 si Irlanda - cu 0.8
    Nu compar cu Romania pentru ca pur si simplu nu are rost , dar ma intreb daca in tarile europene se poate , de ce la noi nu s-ar putea ? Ca doar si europenii se imbata la fel ca romanii, conduc aceleasi masini , etc ?!
    5 5
  • Opinie
    Ceea ce multi nu stiu e ca in China nu pot conduce decat cei care au dat examenul in China si in chineza. Rar vezi un strain la volan in China. Cat despre lege, e tipic ... chinezeasca.
    2 0
  • bravo lor
    asa se impune civilizatia cu japca,nicaieri in lume nu sa facut ordine altfel chiar si civilizata europa a taiat sute de ani capete pana a ajuns la gradul de civilizatie de acum
    2 0
  • @jean
    Jeane, eu sunt de parere ca Europa s-a civilizat cand si-a dat seama ca degeaba taie capete si cand a decis sa nu se mai ia dupa ... capetele bisericoase. Spun asta fara sa am ceva cu Biserica.
    0 1
  • Hunter
    Tinand cont ca sunt asa multi e normal sa aiba chinezii legi aspre...altfel nu i-ar putea statul tine in frau....si bine-nteles, se si aplica, nu ramane doar pe foaie legea. Poate ati auzit cu ceva timp in urma cazul in care pe la ceva maternitate sau internat au dat lapte praf expirat sau ceva de genu la copii si aia s-au cam curatat. Pai cei responsabili au fost condamnati la moarte, cu sentinta publica, si asa...rapid in cateva zile.
    Deci cam asa se pune problema la chinezi, iar legea asta e probabil una din multele lor legi drastice si aplicate cu strictete.
    Da....ar merge si la noi ceva de genu, insa poate ca mentalitatea ar trebui schimbata, sa nu mai existe idei de genu...."pai lasa ca eu nu o patesc, pe mine nu ma prinde politia, si daca ma prinde ce are, ca dau un telefon si zboara toti din sectia de politie pe filiera politie rutiera".
    Asta e una din probleme, la noi nu exisa frica de lege, sau respect pentru politie (care politie pe de alta parte ar trebui sa isi castige respectul si sa dovedeasca adevarata competenta pentru care exista ca institutie) pentru ca legea nu este aplicata, si atunci normal ca este haos, fiecare face ce vrea.
    Ar putea fi foarte bine ceva de genu la noi, dar daca nu s-ar aplica, pai betivanu ratat ce ar zice....lasa da-i drecu de gabori, ca oricum scap....si se urca la volan, face accident, spulbera alta masina, omoara oameni, porcu scapa, si pe urma ?! Poti sa ii tot iei permisu....pe viata chiar.....ca doar el ramane in viata, altii nu mai apuca ziua de maine. Si din ce cauza ?! Pentru ca nu exista frica de legi si respect fata de semenul tau.
    2 0
  • Cauzele accidentelor
    Daca citesti printre cifrele statisticilor si stai de vorba cu cei implicati o sa aflii, despre cauzele evenimentelor rutiere, ca nu exista o singura cauza:
    - viteza excesiva combinata cu neatentia in conducere: mergi cu 180 Km/h dar tii mana pe blonda de langa,
    - pietoni neatenti combinata cu neatentia soferului: il vezi pe marginea drumului dar tu mergi tot cu 50+ Km/h pana face pasul nefast in fata masinii
    - condusul in stare de ebrietate combinata cu aprecierea gresita a realitatii: mai si calci pedala sau zici ca ai timp sa treci pana vine trenul
    - neadaptarea vitezei la conditiile de drum + biciclist neatent si orbit de ploaie sa zicem.

    Nu putem sa le dam minte idiotilor, experienta incepatorilor, atentie celor cu inceput de Alzheimer sau ADHD dar putem sa te tinem departe de volan daca nu stii sa te abtii.

    Daca ti-ar fi fost ranit sau ucis vreun cunoscut de un sofer beat, sigur ai judeca alfel problema.

    Asa ca orice masura de a limita riscurile pe sosele e binevenita, inclusiv de a-l demite pe Berceanu.

    Conduceti cu grija oriunde va poarta drumul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru