Normele CO2 pun bete-n roate vanzarii Jaguar

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 08.08.2007
Noile norme europene de emisii din 2012 le blocheaza planurile celor de la Ford, care vor sa vanda Jaguar si Land Rover.

Ultimele miscari pe piata industriei auto sunt determinate, se pare, de normele de emisii poluante care vor intra in vigoare peste patru ani. Astfel, limita de emisii poluante este motivul pentru care Mercedes incearca sa scoata cat mai multe versiuni ecologice in gama Smart, pentru a contrabalansa sacul de CO2 emis de versiunile AMG. De asemenea, pe motive asemanatoare se bazeaza decizia Porsche de a dispune de o majoritate din Volkswagen.

Ei bine, mergand pe aceeasi linie, Ford ar putea probleme in incercarea de a vinde Jaguar si Land Rover, deoarece modelele celor doi constructori ar "dauna" mediei oricarui grup interesat. In cel mai bun caz, concursul de imprejurari ar scadea valoarea celor doua branduri, amanunt deloc de ignorat pentru Ford, care de ceva vreme nu o duce prea bine din punct de vedere economic.

Analistii au gasit insa o solutie de compromis: in cazul in care Ford se hotaraste pana la urma sa vanda Jaguar si Land Rover, grupul american ar putea sa ramana cu o mica parte a actiunilor pentru ca media emisiilor sa fie facuta cu modelele Ford, nu cu cele ale eventualilor cumparatori.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru