Norvegia: Nissan a vândut 1.000 de unităţi Leaf în şase luni

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.04.2012
Nissan a reuşit să vândă 1.000 de unităţi Leaf pe piaţa din Norvegia în doar şase luni. Până acum, Leaf a fost vândut în 25.000 de unităţi la nivel mondial.

Nissan Leaf a reuşit să obţină un rezultat impresionant pe piaţa din Norvegia, fiind vândute 1000 de unităţi în şase luni. Maşina cu numărul 1.000 a fost livrată pe 25 aprilie 2012 în faţa Ministerului Mediului, ceremonie la care a participat Bard Vegar Solhjell, Ministrul Mediului, care i-a înmânat cheile lui Nils Haugerud, proprietarul maşinii. Dealerul care a vândut 550 de unităţi din totalul de 1.000 vândute a fost şi el prezent prin reprezentantul Birger N. Haug, dealer care a devenit unul dintre cei mai mari vânzători de Leaf din lume.

Nissan Leaf este comercializat în Novergia prin intermediul a nouă dealeri. În scurtă vreme, Leaf a devenit cel de-al doilea cel mai bine vândut model Nissan pe piaţa din Norvegia. În luna februarie 2012, Leaf a obţinut cea de-a noua poziţie în topul vânzărilor din acea ţară. Secretul norvegienilor? Maşinile electrice nu plătesc TVA, nu plătesc nicio taxă de înmatriculare, nu plătesc parcarea nicăieri, au acces pe banda de autobuz din Oslo şi proprietarii acestora sunt scutiţi de plata anumitor taxe. În plus, în Oslo sunt deja peste 3.500 de puncte de încărcare publice, majoritate fiind gratuite.

Nissan Leaf este primul vehicul electric de volum şi a fost vândut în peste 25.000 de unităţi la nivel global.

Modelul a debutat în decembrie 2010 şi a câştigat trei titluri "Maşina Anului" în 2011. Modelul este echipat cu un motor electric de 80 kW şi 280 Nm, care îl poate propulsa până la 145 km/h. Încărcarea completă a bateriei lui Leaf durează opt ore de la o priză standard sau 30 minute de la un încărcător special, care poate să urce de la zero la 80% din capacitate în condiţii optime.

Via | Nissan

Comentarii (4)

  • nordicii sunt la ani lumina in fata ca grad de civilizatie
    17 1
  • Newsflash
    @Automarket
    Aveti nevoie de un update. Pana acum, Leaf a fost vandut in peste 27.000 unitati, nu 25.000.
    10 2
  • Anonim
    Motivul achizitionarii masinilor electrice de nordici este unul mult mai pragmatic decat nivelul de civilizatie pe care unii incearca sa-l acrediteze: taxele zero in comparatie cu nivelul imens de taxare pentru o masina ce functioneaza pe principiul clasic, ce poate ajunge la valoarea de noua a masinii.
    1 10
  • @Anomim
    - masinile electrice nu platesc TVA
    - nu platesc nicio taxa de inmatriculare
    - nu platesc parcarea nicaieri
    - au acces pe banda de autobuz
    - sunt peste 3500 de puncte de incarcare publice, majoritatea fiind gratuite

    N-am citit acelasi articol? E un cumul de factori ce determina decizia de achizitie si da, asta inseamna civilizatie!
    11 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru