Norvegienii de la Think au fost cumpăraţi de rusul Boris Zingarevich

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 25.07.2011
Intraşi acum o lună în faliment, norvegienii de la Think - producători ai unor modele electrice de oraş - vor reveni pe piaţă în 2012 sub conducerea unui investitor rus.

Constructorul norvegian de maşini electrice Think a fost cumpărat de o companie rusească deţinută de Boris Zingarevich după ce brandul nordic a intrat în faliment şi a fost scos la licitaţie de o curte judecătorească din Norvegia. Într-un comunicat oficial emis astăzi, oficialii Think anunţă că, în plus, "Zingarevich a semnat un contract cu producătorul american de baterii litiu-ion Ener1 (n.n. companie la care rusul este principalul investitor) şi cu concernul finlandez Valmet Automotive, aceste companii urmând să coopereze pentru relansarea pe piaţă a brandului Think."

Tranzacţia include birourile Think din SUA şi din Marea Britanie, restructurarea Think urmând să efiucientizeze la maximum activităţile sale pe cele două continente pe care este prezentă astăzi marca. Conform informaţiilor oficiale publicate astăzi, compania nou-înfiinţată care va produce modelele Think se numeşte Electric Mobilty Solutions AS şi este înregistrată în Norvegia.

Primul produs pe care noua companie îl va scoate pe piaţă va fi o versiune revizuită a lui Think City, modelul electric de oraş cu care a început povestea constructorului norvegian.

Lansarea va avea loc la începutul anului 2012.

via | Think

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru