Think Ox, concept electric la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 06.03.2008
Norvegienii de la Think s-au prezentat la Geneva cu conceptul Ox, un vehicul electric care urmeaza a fi produs in serie.

Esential

80 de cai putere dezvolta propulsorul electric instalat pe conceptul Ox.
8.5 secunde ii sunt necesare conceptului Think Ox sa atinga 100 de km/h.

Salonul Auto de la Geneva a adunat si constructori de talie mondiala dar si producatori de nisa care au incercat sa iasa in fata cu concepte ecologice revolutionare. Este si cazul norvegienilor de la Think Global care au dezvaluit in cadrul salonului elvetian un concept electric botezat Ox, care ar urma sa prefigureze un viitor model cu cinci locuri.

Think Global a gandit "global" noul concept, care a fost dezvoltat pe o platforma capabila sa se adapteze cerintelor publicului european, nord american si asiatic. Ox dispune de un sasiu modular cu doua baterii amplasate central care ar urma sa suporte orice tip de caroserie, chiar si pe cele sport sau coupe.

Varianta pregatita de Think este insa un MPV propulsat de un motor care genereaza 80 de cai putere si este alimentat de un set de baterii litiu ion sau pe sodiu. Motorul ar urma sa propulseze conceptul de 1500 de kilograme de la 0 la 100 de km/h in doar 8.5 secunde.

Think este o companie norvegiana care a devenit celebra la inceputul anilor '90 atunci cand a lansat vehiculul electric "Th!nk" in Statele Unite.

Compania a fost cumparata de Ford care a vandut-o insa in 2003 unei firme elvetiene Kamkorp Microelectronics. In 2006 Think a intrat in faliment, constructorul fiind salvat de un grup de investitori norvegieni care vor sa transforme brandul inintr-unul dedicat exclusiv vehiculelor electrice.

Taguri: Ford, Ox, Think

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru