Norvegienii renunta la masinile puternice din cauza taxelor

De Cornel Șocariciu
Publicat Vineri, 30.10.2009
Importatorul Porsche in Norvegia a decisa sa micsoreze puterea modelelor Cayman si Boxster. Aceasta decizie vine in urma taxei de import prea mare.

Autozentrum Sport AS, importatorul Porsche in Norvegia, a decis sa micsoreze puterea pe care o livreaza propulsoarele modelelor Boxster si Cayman pentru a reduce taxa de import. Aceasta decizie a fost luata deoarece in statul nordic taxa de import este direct proportionala cu numarul de cai putere pe care propulsorul unei masini ii dezvolta, dar si cu cantitatea de CO2 emisa.

In urma acestei decizii, versiunile entry-level ale ambelor modele care au fost implicate in acest proiect vor livra 211 CP. Chiar si asa, Boxster va sprinta de la 0-100 km/h in 5.9 secunde, iar Cayman va accelera pana la aceeasi viteza in 5.8 secunde.

In ceea ce priveste viteza maxima a celor doua modele, constructorul a declarat ca aceasta nu se va schimba. Cu noile “modificari” aduse modelelor Porsche clientii vor plati cu 10.524 de Euro mai putin pentru achizitinarea unui Boxster, in timp ce pentru un Cayman acestia vor scoate din buzunare o suma mai mica cu 12.677 de Euro.

via | Autozentrum

Comentarii (4)

  • Foarte bine, sper sa sa se intample asa peste tot
    9 5
  • Tembelus Rex
    HE, he.....
    Unde -ar fi norocul ala sa se intample asa peste tot....mai ales la noi....no sa vedeti asa ceva....pentru ca tot ei smecherii au masini tari si doar nu isi pun taxe pentru ei ....asa ar putea mari si impozitul anual la primarii( pe care l-au marit intr-adevar dar nu suficient de mult incat sa te descurajeze sa iei masina peste peste 2 litri sau 2,5 ....sau 3) - sunt niste sume neglijabile .....Ia batile mai guvernanti la romanii cu motoare de peste 2 litri impozite in sute si mii de euro pe an si sa vezi cum se linistesc baietii...dar n-ai sa vezi pentru ca si voi la randul vostru si odraslele voastre si rudele vostri si partenerii vostri aveti si vreti maini tari....si straine...ca deh loaganul pute....in fine nu degeaba se spune ca fiecare cioara pe limba ei piere....
    9 0
  • Tembelus Rex
    Erata
    .....Ia bagati-le mai guvernanti.....

    .......aveti si vreti masini tari


    Asta se intampla cand te grabesti mai si gresesti
    6 1
  • simplu
    Porsche ar putea declara puterea la roata, care e mai mica decat puterea la arbore,
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru