Nou record de viteză pentru Suzuki Kizashi: 327.856 km/h

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 21.08.2010
Un exemplar modificat al lui Suzuki Kizashi a reușit să stabilească un nou record de viteză. Modelul japonez a atins viteza de 327.856 km/h, reușind să doboare vechiul record de 325.572 km/h.

Esential

327.856 km/h este recordul stabilit de Suzuki Kizashi

Lacul sărat de la Bonneville, Utah, a fost martorul unui nou record de viteză stabilit de un exemplar modificat al lui Suzuki Kizashi. În 18 august, modelul japonez a atins viteza de 327.856 km/h, reușind astfel să intre în Cartea Recordurilor la secțiunea Blown Gas Coupe. Sam Mitani, editor al publicației Road&Track, a fost cel care s-a aflat la volanul exemplarul japonez, acesta reușind să depașească vechiul record de 325.572 km/h.

Modelul japonez a fost modificat special pentru această încercare de depășire a recordului de viteză de Richard Holdener și Tom Habrzyk, reprezentanți ai Advanced Product Engineering. Cei doi au "ajutat" propulsorul de 2.4 litri cu patru cilindri în linie să producă 500 de cai putere și să dezvolte un cuplu motor de 569 Nm.

Aceștia au montat un turbocompresor de proveniență Turbonetics, au înlocuit pistoanele și bielele, au modificat sistemul de admisie și au adăugat un nou intercooler.

De asemenea, modelul japonez a primit suspensii noi și un ambreiaj de proveniență ACT. Jantele au fost și ele modificate corespunzător și au fost încălțate cu pneuri de performanță Goodyear Front Runner.

Via | Suzuki

Comentarii (4)

  • Andrei
    romana
    "provenință", "adăgat" .Modificati-le sa sune mai romaneste.
    6 2
  • gabi_o
    Capace
    Ha ha ha, i-au furat capacele de pe partea dreapta!
    2 1
  • andrei
    @cornel socariciu
    Draga Cornel,

    Vreau sa te informez ca recordul de viteza pe uscat este de 1228 km/h. Acest Suzuki ar fi trebuit sa bata viteza sunetului de 265 de ori ca sa ajunga la performantele, notabile de altfel, pe care le-ai prezentat in articol.
    Esti varza!
    0 1
  • @andrei
    STIMATE DOMN scrie destul de clar la ce sectiune a inregistrat masina mentionata un nou record. Nu este un record absolut de viteza pe uscat ci "să intre în Cartea Recordurilor la secțiunea Blown Gas Coupe".

    Incearca sa citesti mai bine alta data.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru