Noua gamă BMW M Performance va introduce M550d xDrive şi M135i

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 16.01.2012
BMW profită de Salonul Auto de la Geneva pentru a expune primele produse ale gamei M Performance Automobiles: M550d xDrive şi X6 M50d, ambele echipate cu un motor un diesel tri-turbo.

Esential

320 de cai putere ar urma să ofere versiunea BMW M135i.

Vestea, că BMW a decis să inaugureze la Salonul de la Geneva o gamă de modele sportive subt titulatura M Performance Automobiles, a dat naştere unei lungi liste de speculaţii. Gândită ca o punte de legătură între modelele tradiţionale şi exponentele lor de performanţă M, noua gamă va beneficia de toată expertiza diviziei din Munchen.

Noile produse vor păstra caracterul practic, însă vor plusa cu motoare exclusiviste, o ţinută de drum exemplară şi o manevrabilitate superioară. Modelele se vor bucura de motoare pe benzină şi diesel, asistate fie de propulsie spate, fie de o tracţiune integrală xDrive.

Surse neoficiale susţin că la standul bavarezilor de la Geneva vom face cunoştinţă cu M550d xDrive, primul exponent M Performance Automobiles, echipat cu o versiune îmbunătăţită a dieselului de 3.0 litri. Se pare că este vorba despre un propulsor tri-turbo, expus în premieră mondială, care ar urma să se găsească instalat şi pe celelalte variante de caroserie ale modelului de clasă E: Touring şi Gran Turismo.

Tot la Geneva îşi va face apariţia şi X6 M50d, model al cărui teaser video a fost deja publicat de constructorul bavarez.

În următoarele luni ale lui 2012, clienţii BMW vor face cunoştinţă şi cu 750d, o versiune diesel ultra-potentă a navei amiral.

În 2013, gama M Performance Automobiles va fi extinsă şi cu Seria 6 Cabrio, Coupe şi Gran Coupe. Toate cele trei modele vor primi versiunea 650d.

Pe lângă dieselul destinat a ajunge vedetă, BMW propune şi versiuni pe benzină în cadrul noii sale divizii sportive. Este vorba despre motorul de 3.0 litri, cu şase cilindri în linie, pregătit să livreze 320 de cai putere pe versiunea M135i a coupe-ului Seria 1. 

Comentarii (2)

  • Astia se intrec pe ei.....trebuia sa scoata 333 de cp :)))
    era interesanta cifra......
    5 1
  • si-ti luai doua
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru